Laks med sprød topping og sød kartoffelfritter Laks med sprød topping og sød kartoffelfritter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på ovnbagt laks med sprød topping, sød kartoffelfritter og hjemmelavet hvidløgsdip. Nem, sund og lækker aftensmad. Ingrediensliste Laks og topping 225 g. laksefilet 10 g. pankorasp 15 g. parmesan 0,25 bundt frisk persille 1,5 spsk. olivenolie Sød kartoffelfritter 500 g. sød kartoffel 3 spsk. raps- eller solsikkeolie salt/peber Bønner 300 g. frosne edamamebønner uden bælg 0,25 bundt frisk persille 0,5 stk. lime salt/peber Dressing 100 g. creme fraiche 1 fed hvidløg 0,25 bundt frisk persille 0,5 stk. lime salt/peber Fremgangsmåde Dressing Hak hvidløg og persille fint. Bland det med cremefraiche og saft fra 1/2 lime. Smag til med salt/peber og evt. lidt sukker. Sæt på køl indtil brug. Edamamebønner Tag de frosne edamamebønner og put dem i en si. Skyl dem i lunkent vand, indtil de er tøet op. Dræn dem godt og hæld dem over i en skål. Hak persille fint. Vend bønnerne med persille, saft fra 1/2 lime og smag til med salt og peber. Fritter Skræl søde kartofler. Skær ud i stave. Bland fritterne med olie, salt og peber. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Se evt. billede længere nede. Bages først ved 200 grader varmluft i 25 minutter. Imens de bager, så gør du toppingen til laksen klar. Riv parmesanost rigtig fint. Bland ost med pankorasp (du kan også bruge alm. rasp), ca. 3 spsk. finthakket persille og peber. Ikke brug salt, da osten i sig selv er salt. Efter de 25 minutter er gået, så tages bradepanden ud af ovnen. Vend dine fritter og skub dem til den ene side. I den anden side af bradepanden, der placerer du laksefileterne med skindsiden ned af. Smør laksen med lidt olie og fordel din “topping” ovenpå. Pres det en smule ned. Sæt bradepanden tilbage i ovnen og lad det bage videre i 10-12 minutter. Når der begynder at komme sådan noget “hvidt” ud af laksen på siderne, så er den færdig. Server din laks med fritterne, bønner og din hjemmelavede hvidløgsdressing. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på laks med sprød topping og sød kartoffelfritter En super nem og lækker opskrift på ovnbagt laks med sprød topping og tilbehør af sød kartoffelfritter og edamamebønner. Det her er virkelig lækker, sund og mættende aftensmad. Det er super nemt at lave, da det passer sig selv i ovnen og imens man har laks og fritter i ovnen, så gør man dressing og bønnerne klar. Det er en rigtig lækker og nem ret med laks. Vi kan umuligt være de eneste, som nogle gange føler, at vi kører i de samme retter igen og igen. Og især fisk og laks kan være svært at være kreativ med. Så vi håber, at denne ret kan blive lige så populær hos jer, som den er hos os. Det er nemlig bare rart, når man kan lave en lækker ret, som samtidig mætter godt og som er sund. LÆS OGSÅ: Laks i cremet sauce I en bradepande og så i ovnen Det smarte ved den her ret er, at halvdelen af bagepladen bliver fyldt med fritterne. De bliver så først bagt for sig selv og så kommer laksen ind senere. Der er derfor minimal opvask og det kan vi godt lide i en travl hverdag. Samtidig så er det også bare nemt med retter, som passer sig selv. Så kan man få ryddet op i køkkenet eller få ordnet nogle andre praktiske ting, imens retten blot står i ovnen. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.