Tilmeld nyhedsbrev

Laks på grøntsagsbund i ovn

Laks på grøntsagsbund i ovn

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på bagt laks i ovn med grøntsager. En skøn ret til aftensmad, både til hverdage men også som fredagsmad eller weekendmad. Server evt. med små kartofler med skræl bagt i ovnen, så har du skøn og nem aftensmad.

Ingrediensliste

Fyld

  • 450 g. laksefiletter
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 bolsjebede
  • 1/4 bundt friske grønne asparges
  • 1/2 bundt forårsløg
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 1/2 stk. grøntsagsbouillonterning

Crunch

  • 20 g. rasp
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1/4 bundt basilikum
  • 10 g. mandler
  • Salt

Tilbehør

  • 400 g. pasta

Fremgangsmåde

  1. Skær alle grøntsagerne i skiver. Hæld lidt olie i et ildfast fad.
  2. Pres hvidløg i en hvidløgspresser og løg det i bunden af fadet. Læg herefter alle grøntsagerne på.
  3. Skær skindet af laksestykkerne og læg dem oven på grøntsagerne.
  4. Lav nu crunch til laksen ved at blande rasp, hvidløg, olivenolie og salt. Hak basilikum fint og bland i. Drys det oven på laksen og kom derefter lidt grofthakkede mandler på. Top med asparges.
  5. Kog pasta efter pakkens anvisning. Varm fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15 minutter. I mellemtiden opvarmes en lille gryde. Heri kommer du madlavningsfløde og 1/2 grøntsagsboullion.
  6. Efter 15 minutter hældes fløden i fadet, og det bages yderligere 5-8 minutter med saucen.

Bedøm denne ret

Opskrift på den skønneste bagte laks i ovn med tilbehør af en grøntsagsbund. Vi elsker den her simple opskrift på laks, som vi ofte får. Den er perfekt som en nem aftensmad med fisk, for man skal jo huske at spise fisk også.

Grøntsagerne kan man variere efter hvad man har eller hvad årstiden er. Retten kan derfor spises som både sommermad og vintermad. Om sommeren så laver vi også ofte retten på gasgrill eller bare en almindelig grill. Så putter vi bare det hele op i en aluform. Det giver sådan et dejligt sommerpift, når laksen får den skønne smag af grill.

Skriv en kommentar