Tilmeld nyhedsbrev

Pastaret med laks, asparges og ristede pinjekerner

Pastaret med laks, asparges og ristede pinjekerner

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Nem og lækker opskrift på pastaret med laks. Det hele er vendt i en skøn sauce, friske asparges og ristede pinjekerner. Skøn og sund aftensmad, både til hverdag og når du skal have gæster.

Ingrediensliste

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1/2 bundt friske grønne asparges
  • 100 g. cherrytomater
  • 200 g. laksefiletter
  • 1 stk. fiskebouillonterning
  • 1 dl. vand
  • Salt/peber
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 300 g. pasta
  • 1/4 bundt persille
  • 50 g. pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og løg fint og steg det i lidt olie i en gryde.
  2. Hak asparges i skrå stykker og tilsæt i gryden. Herefter tilsættes salt, peber og tørrede chiliflager.
  3. Opløs nu boullion i 1 dl. vand og hæld i gryden. Lad det koge ind.
  4. Steg nu laksefiletterne og kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  5. På en tør pande ristes lidt pinjekerner. Persille hakkes.
  6. Til sidst tilsættes madlavningsfløde i gryden. Kort inden servering tilsættes halverede cherrytomater.
  7. Server retten ved at blande pasta og sauce. Herefter lægges det stegte laksefilet på toppen og der drysses med med ristede pinjekerner og frisk persille. Evt. med et par dråber af citron.

Bedøm denne ret

Opskrift på en skøn pastaret med asparges med ristede pinjekerner. Pasta med laks er en god kombination og det er nem og sund aftensmad. Den her variant med friske asparges og pinjekerner forvandler lige retten fra en simpel hverdagsret til også at kunne fungere som en skøn weekendret eller gæstemad.

Vi elsker pastaretter med laks. I Aalborg er der hver uge et grønttorv, hvor der også bliver solgt frisk fisk. Det er lidt dyrt, men gode råvarer koster jo. Så en gang i mellem, så tager vi derned og køber frisk laks. Det bliver så enten brugt i den her skønne pastaret eller så bliver det lavet som bagt laks i fad i ovnen.

Skriv en kommentar