Lammekølle på grill Lammekølle på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time og 40 minutter Samlet tid 2 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse En nem opskrift og fremgangsmåde på lammekølle på grill. Marineret, grillet lam på gasgrill, som kan serveres til påske eller aftensmad. Ingrediensliste 2 kg. lammekølle 6 fed hvidløg 1 stk. økologisk citron 0,5 bundt frisk timian 0,25 bundt frisk mynte salt/peber olivenolie Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint. Skyl og hak timian og mynte fint. Kom hvidløg, timian og mynte i en skål. Riv citronskal fint og kom i skålen sammen med saften fra citronen. Kom olivenolie, salt og peber i og vend det hele godt rundt. Vend lammekøllen i marinaden og stil gerne på køl i et par timer. Forvarm grillen til ca. 185 grader. Kom lammet på inddirekte varme. Lammet skal vendes flere gange undervejs. Lammet skal ca. have halvanden time (kommer an på størrelsen). Kernetemperaturen skal gerne ramme 60-62 grader for et rosa resultat, så vigtigt at holde øje med temperaturen fremfor tiden. Lad lammekøllen hvile i 20-30 minutter inden det skæres ud og serveres. Lås skærm Opskrift på lammekølle på grill Lav en lækker lammekølle på grill til påske eller bare hvis du gerne vil servere noget ekstra lækkert. En lammekølle smager fantastisk og er slet ikke svær at grille. Vi laver lammekøllen på gasgrill, da det er nemt at styre temperaturen, men du kan også sagtens lave den på en kuglegrill. Til vores grillede lammekølle serverer vi hjemmelavede flødekartofler og en bønnesalat til. Det er sådan en simpel, men smagfuld og nem menu. Mange forbinder en lammekølle med påsken, men det er altså noget, som kan spises året rundt. For vores vedkommende, så serverer vi det gerne til påske, men vi kan også sagtens finde på at lave en grillet lammekølle som sommermad. Selvom sådan en kølle måske ser kompliceret ud ift. så mange andre udskæringer af kød, så er den ganske nem at tilberede. Det vigtigste er igen bare, at du holder øje med kernetemperaturen og kun ser tiden som vejledende. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kød på grill her Grillet lammekølle En grillet lammekølle smager skønt, hvis den er vendt i en hjemmelavet marinade, som den har fået lov til at trække i. Så har du tid, så marinér den gerne dagen før, så den kan trække hele natten. Vi laver en marinade af olivenolie, citron, mynte, timian og hvidløg. Det passer så godt til lammekødet og får den til at smage helt vidunderligt. Man kan også sagtens lave en anden marinade eller helt udelade det og blot krydre med salt/peber. Men vi synes, at marinaden gør kødet ekstra godt, så vi ville ikke undvære det. Vi håber, at du vil prøve at lave sådan en lammekølle på gasgrill. Det er i hvert fald meget nemt og ligetil. Den griller nemlig bare ved indirekte varme i omkring halvanden time. Herefter skal den hvile og det er vigtigt, at den får lov til at hvile, så kødsaften bliver i kødet og ikke løber ud på skærebrættet, når du skærer i den. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.