Langtidsstegt flæskesteg Langtidsstegt flæskesteg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 4 timer og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær og saftigt kød. Det er nemt at langtidsstege og det giver den bedste flæskesteg. Ingrediensliste 1,5 kg. flæskesteg salt 5 dl. vand 6 stk. peberkorn 4 stk. laurbærblade Fremgangsmåde Tænd ovnen på 100 grader alm. ovn. Tag din flæskesteg ud af pakken. Hvis der er nogle af sværene, som ikke er ridset helt igennem (de er stort set altid ridset, men det er ikke altid, at de er ridset ordentligt). Rids efter med en skarp kniv og undgå at skære ned i selve kødet. Drys sværene godt med salt. Kom stegen i et ovnfast fad og vend sværene nedad. Fyld op med vand i fadet, så det akkurat dækker sværene. Kom peberkorn og laurbærblade i vandet. Sæt stegen ind i midten af ovnen og giv den 30 minutter. Tag herefter stegen ud. Dup den let tør, hvis sværene er meget våde. Vend nu sværene opad og sæt stegen ind i ovnen igen. Den skal nu have 3 timer og nå en kernetemperatur på 60 grader, inden der skrues op. Efter de 3 timer (tjek at temperaturen er der), så tages stegen ud. Hæld skyen fra (den kan du bruge til sauce). Skru ovnen op på 250 grader alm. ovn. Læg stegen tilbage i fadet og juster evt. højden ved at lægge sølvpapirskugler under. Den skal være nogenlunde lige, så alle sværene er i samme højde. Sæt stegen ind i ovnen igen på en af de øverste riller og giv den mellem 15-30 minutter, alt efter hvornår sværene begynder at poppe op og blive sprøde. Når sværene er godt sprøde, så tages stegen ud. Lad den hvile 15 minutter, inden den skæres ud. Skær ud i skiver og server. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på langtidsstegt flæskesteg Der er intet som en langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær. Det smager helt fantastisk, men det kræver også, at man har tid til at langtidsstege den. Her får du vores bedste opskrift på en flæskesteg, som bliver langtidsstegt. Du får sprøde svær og kød, som ikke er tørt. Server med kogte kartofler og brun sauce eller lav lækre flæskestegsburgere ud af den. Vi havde lige en steg liggende i fryseren, som vi brugte til burgere. Det får vi slet ikke ofte nok, for hold op det smager bare godt. Man kan ofte være heldig at finde en steg på tilbud eller sat ned pga. madspild. Når vi finder sådan en, som er mærket ned, så fryser vi den bare ned og gemmer den til en dag, hvor der er tid til at lave flæskesteg. Hvis man kigger efter tilbud, så er der mange penge at spare og så kan en flæskesteg faktisk være et ganske billigt måltid. LÆS OGSÅ: Se alle vores aftensmadsopskrifter her Langtidsstegt svinekam med sprøde svær Der er som sagt intet som sådan en langtidsstegt svinekam. Du kan bruge den her metode til måde flæskesteg og ribbensteg. Det er slet ikke svært at lave selv og kræver egentlig bare mest tålmodighed. Husk også at gemme skyen fra stegen, da den skal bruges til at lave en brun sauce, hvis du vil servere det dertil. Har du eventuelle rester af din flæskesteg, så kan det anbefales at skære ud i tynde skiver. Brug det som pålæg på rugbrød med rødkål og lidt sylt på. Så får man udnyttet hele stegen og undgår madspild. Det er også lige en tand mere lækkert med hjemmelavet kamsteg fremfor de der ultratynde skiver, som man køber i pålægspakkerne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.