Lemoncurd Lemoncurd Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på hjemmelavet lemoncurd, som du kan servere til engelsk afternoon tea. Citroncremen består af citroner, æg, smør og sukker. Ingrediensliste 2 stk. økologisk citron 125 g. sukker 2 stk. æggeblomme 1 stk. æg 50 g. smør Fremgangsmåde Riv skallen på citronerne og pres saften ud. Skær smør i tern. I en gryde kommes smørtern, saft, skal, sukker, æg og æggeblommer. Blandingen varmes forsigtigt op mens der røres godt rundt. Tag af varmen når cremen er blevet tykkere. Sørg for at røre rundt undervejs. Den må ikke koge, da den så skiller. Lad din lemoncurd køle af og blive kold. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på lemoncurd Nem opskrift på hjemmelavet lemoncurd. En lækker creme eller marmelade, som man ikke kan undvære til klassisk engelsk afternoon tea. Traditionelt smøres den på scones, men vi bruger den også til mange andre ting. Den smager skønt i kager, til desserter og meget mere. Cremen består egentlig blot af citron, æg, sukker og smør. Det er derfor rigtig nemt og simpelt at lave, da det ikke kræver mange ingredienser eller lang tid at lave. Så hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med sådan en omgang, så kan det varmt anbefales! LÆS OGSÅ: Rabarberkompot Hvad er lemoncurd? Der er helt sikkert mange, som har tænkt eller som tænker – “jamen hvad er det egentlig for noget?”. Fordi det er jo ikke et dansk ord og oversætter man det direkte, så hedder det på dansk citroncreme. Du kan også lave limecurd, hvor du skifter citronerne ud med lime. Det smager også rigtig lækkert og kan varmt anbefales. Hvad kan jeg bruge citroncremen til? Cremen kan som sagt smøres på scones, boller og bagværk, men den kan også bruges i kager, desserter eller søde sager. Prøv blandt andet de her citrontrifli med marengs, som er en lækker påskedessert eller sommerdessert. Hvor lang tid kan den holde sig? Du kan opbevare cremen i en luftæt beholder på køl i op til 2 uger, men ellers kan den også fryses ned. Så kan man lave en stor portion, fryse ned og så blot tage op efter behov. Så har du altid super lækker smørelse til dine boller og bagværk. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.