Luksus banankage med chokoladeganache

Luksus banankage med chokoladeganache

Luksus banankage med chokoladeganache

Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på den bedste banankage med den bedste chokoladeganache på toppen og i midten. Det er altså banankage på et helt nyt level! Du kan sagtens fryse kagen ned og så blot tage den op, når du skal bruge den. Et tip er at skære den i stykker og så fryse den ned, så kan man nemlig altid tage et stykke eller to op, når man får lyst til banankage.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 3 æg
  • 200 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 3 stk. bananer
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 dl. mælk
  • 210 g. hvedemel
  • Chokoladeganache

  • 5 dl. piskefløde
  • 200 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Chokoladeganache

  1. Start med at lave din chokoladeganache, så den kan komme på køl.
  2. Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  3. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld herefter fløde udover chokoladen og lad det smelte sammen.
  4. Først vil blandingen være lidt grynet, men jo mere du blander det sammen, jo mere vil det blive til en ensartet masse. Når du har en ensartet chokoladeblanding, så sættes den på køl i minimum 5 timer. Gerne natten over.

Banankage

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  3. Vej de tørre ingredienser af i en skål.
  4. Mos bananer.
  5. Sigt de tørre ingredienser i og tilsæt også de våde ingredienser. Vend det hele godt sammen til en ensartet dej.
  6. Smør en springform (Ø24) med olie eller smør. Hæld dejen i formen.
  7. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40-45 minutter. Hold øje med den undervejs, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, tandstik, køldnål eller grillspyd ned i kagen. Hvis pinden kommer ud uden ubagt dej, så er kagen færdig.
  9. Tag kagen ud og lad den køle af.
  10. Fjern springformen.
  11. Del kagen i to.
  12. Smør med din chokoladeganache på første lag. Sæt toppen af kagen på og smør med chokoladeganache på toppen også. Du kan evt. også smøre ganache på siderne. Pynt evt. med lidt hakkede nødder eller hakket chokolade.
  13. Opbevares på køl efterfølgende.

Bedøm denne ret

Luksus banankage med chokoladeganache

I eller på en ordentlig luksus banankage skal der altid masser af chokolade! Og i stedet for at putte det i selve kagen. Så har vi i denne luksus udgave valgt at smøre midten og toppen med den lækreste chokoladeganache. Resultatet er en blød og svampet banankage, som bare er skide god til enhver anledning.

Banankage er en af de kager, som vi i barndommen lærte at lave først, da det er så nem en kage at bage og har vi et par overmodne bananer, så er det stensikkert, at de bliver brugt til at bikse en lækker banankage sammen.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage med nutella og Oreo

Luksus banankage med chokoladeganache

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hjælp- min chokoladeganache er ret tynd (den har stået natten over) kan der gøres noget ved det? Evt piskes eller???

  2. Bare sådan en alm. “bage” chokolade. Men piskede det lidt og så blev det perfekt 🤗 Tak for svar og tak for den skønneste kage 😊

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag