Makronsnitter Makronsnitter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på makronsnitter, som man fik dem hos bageren. Sprød butterdejsbund, syltetøj og sprødt makronfyld på toppen. Ingrediensliste 1 rulle butterdej 140 g. hindbærmarmelade 200 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 225 g. marcipan 3 stk. æggehvide 30 g. mandelflager Fremgangsmåde Rul butterdej ud (vi bruger butterdej i sådan en pakke fra køl). Del den på midten og fuld kanterne som vist på billederne (rul længere ned) Du kan folde dobbelt og bruge lidt vand, så holdes kanterne bedre oppe. Prik huller i bunden med en gaffel og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Bland i mellemtiden marcipan, sukker, vaniljesukker og æggehvide. Vi blendede det sammen i en foodprocessor. Vej hindbærmarmelade og mandelflager op. Når butterdejsbundene er bagt presses den hævede butterdej i midten ned. Herefter smøres først hindbærsyltetøj og derefter marcipanremonce på. Til sidst drysses med mandelflager. Snitterne bages i yderligere 10-15 minutter. Tag dem herefter ud og lad dem køle af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på makronsnitter Makronsnitter er en lækker bagerkage, som man desværre ikke kan få ret mange steder mere. Måske det hænger sammen med, at flere bagerier drejer nøglen og der i dag er mere bake-off bagerbrød i supermarkederne. Ikke desto mindre, så er det altså en skam, at det er svært at opstøve en gammeldags makronsnitte. Derfor satte vi os for selv at lave sådan en omgang. Makronsnitterne laves på en bund af butterdej, som vi blot køber færdiglavet. Du kan selvfølgelig også give dig i kast med en hjemmelavet butterdej, men vi anbefaler faktisk bare at bruge den færdiglavede. Det smager super godt og så er det bare nemt. Butterdejen bages først i ovnen, hvorefter der smøres syltetøj på og makronmassen fordeles ovenpå og så bages det hele igen. Herefter skæres stængerne ud i passende stykker og så har du altså de lækreste makronsnitter. LÆS OGSÅ: Napoleonshatte Butterdejsstænger med syltetøj Man kan også kalde makronsnitterne for en slags butterdejsstænger med syltetøj. Og kan vi ikke godt blive enige om, at nærmest alt, der er lavet med butterdej jo bare smager så godt! Vi har i hvert fald endnu ikke smagt noget med butterdej, som vi ikke har kunne lide. I forhold til syltetøj, så kan du i princippet bruge lige præcis den du har lyst til. Du kan bruge hindbær, jordbær, appelsin, boysenbær osv. Vi kan godt lide hindbær, da det samtidig giver lidt syrlighed og det harmonerer godt med den ellers søde snitte. Du er nødt til at prøve disse. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hvor meget er “1 rulle butterdej”? Jeg er svensker, og her har vi flere forskellige størrelser… Tak på förhånd/Malin Svar