Marcipanbånd

Marcipanbånd
Opskrift til stk. Opskrift til 1 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Lav et hjemmelavet marcipanbånd til kager. Det er slet ikke svært at lave et marcipanbånd, som eksempelvis bruges til Othellolagkage.

Ingrediensliste

  • 200 g. marcipan
  • 100 g. flormelis
  • 30 g. glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. I en røremaskine røres marcipan, glukosesirup og flormelis sammen med k-spaden. Alternativt kan det også æltes sammen i hånden.
  2. Rul marcipanen ud til et langt bånd på 60 cm. cirka. (rul det evt. ud i lidt majsstivelse, så det ikke klistrer). Skær kanterne til, så det passer til højden og og omkredsen på din kage.
  3. Sno marcipanbåndet rundt om din kage og skær det evt. til ved lukningen.
Bedøm denne ret

Opskrift på marcipanbånd

Lav nemt et hjemmelavet marcipanbånd, som du kan bruge som pynt til dine lagkager, kager og meget mere. Det kan virkelig få en kage til at ligne en million med sådan et bånd af marcipan og så er det slet ikke svært at lave selv. Det består nemlig af kun 3 ingredienser: marcipan, flormelis og glukosesirup. Det hele æltes godt sammen og så rulles marcipanen ud til et langt bånd. Herefter skæres det til med en kniv og så placeres det rundt om din kage.

Den klassiske kage med marcipanbånd er jo en Othellolagkage. Så hvis du mangler inspiration til hvilken kage du kan bruge det til, så vil vi helt klart anbefale dig at lave denne. En klassisk, god lagkage, som bare altid er god.

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på pynt til kager 

Marcipanbånd

Sådan laver du et bånd af marcipan til kager

Så nu ved du altså hvordan man laver et hjemmelavet marcipanbånd til kager. Måske du har en rest marcipan fra julen, som du ikke lige ved hvad du skal bruge på. Så er det helt oplagt at lave en eller anden lagkage, som du kan pynte med et fint marcipanbånd. I stedet for at lave marcipanen til et bånd, så kan det også bruges som pynt til en fødselsdagskage. Det kunne være på den klassiske kagemand af brunsviger, som bageren ofte pynter med et marcipanbånd, hvor der står navn på.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar