Othellolagkage

Opskrift på Othellolagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet Othellolagkage med marcipan, flødeskum og chokoladeglasur. En Othellokage er en luksus lagkage med creme.

Ingrediensliste

  • Marcipanbund

  • 125 g. marcipan
  • 75 g. flormelis
  • 2 stk. æggehvide
  • Lagkagebunde

  • 4 stk. æg
  • 190 g. sukker
  • 2 stk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel
  • Kagecreme

  • 1 brev pulver til kagecreme
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 dl. mælk
  • Andet

  • 100 g. hindbærmarmelade
  • Pynt

  • 80 g. flormelis
  • 20 g. bagekakao
  • 1 spsk. vand
  • 2 dl. piskefløde
  • Marcipanovertræk

  • 200 g. marcipan
  • 100 g. flormelis
  • 30 g. glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Først laves marcipanbunden.
  2. Riv marcipan og vend det med flormelis.
  3. Pisk æggehvider stive i en anden skål.
  4. Vend derefter marcipan og flormelis blandingen i æggehviderne.
  5. Smør en springform (diameter på 22 cm) godt med fedtstof. Put dejen op i en sprøjtepose og sprøjt det ud i formen. Du kan også blot smøre det ud.
  6. Fordel dejen i formen.
  7. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader alm ovn. i ca. 15-20 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Den skal være let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist.
  8. Dernæst skal lagkagebundene laves.
  9. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
  10. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
  11. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  12. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  13. Smør en springform (diameter på 22 cm) godt med fedtstof.
  14. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  15. Bag den i ca. 20-30 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 18 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  16. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  17. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 2 bunde.
  18. Nu skal vaniljecremen laves. Pisk kagecreme med mælk og fløde.
  19. Når alle bundene er kølet af samles lagkagen.
  20. Marcipanbunden lægges på et serveringsfad, hvorefter den smøres med hindbærmarmelade og derefter creme. Fortsæt med de efterfølgende lag af lagkagebunde.
  21. Når tredje lagkagebund er lagt på stilles lagkagen på køl, for at den kan sætte sig.
  22. Bland ingredienserne til glasur. Fordel glasuren på toppen af lagkagen. Sæt den på køl imens du laver det resterende klar.
  23. I en røremaskine røres marcipan, glukosesirup og flormelis sammen.
  24. Drys med rigeligt flormelis på bordet og rul derefter marcipanen ud til et langt bånd på 60 cm. cirka. Skær kanterne til.
  25. Tag lagkagen ud af køleskabet.
  26. Sno marcipanbåndet rundt om lagkagen og skær det evt. til ved lukningen.
  27. Pisk piskefløde til flødeskum i en skål.
  28. Kom fløden i en sprøjtepose og sprøjt små toppe af fløde hele vejen rundt.
  29. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på Othellolagkage

Lav en klassisk Othellolagkage, som er en luksuriøs og lidt tidskrævende lagkage. Men selvom den tager lidt tid at lave, så er den altså det hele værd. Der er intet som sådan en hjemmelavet Othellokage. Den plejer i hvert fald altid at falde i god jord til fødselsdage, fester og andre festlige anledninger.

Selve othellolagkagen består af flere lag. Først har du en klassisk hvid bund efterfulgt af hindbærmarmelade, creme og en marcipan/makronbund. Og så starter du forfra igen med marmelade, creme og slutter af med en lys bund på toppen. Dernæst kommer der chokoladeglasur, marcipanbånd på siderne og så flødedutter på toppen. En klassisk Othellokage – intet mindre!

LÆS OGSÅ: Napoleonshatte

Opskrift på Othellolagkage

Othellokage

Uanset om du kalder den for en Othellolagkage eller en Othellokage, så er det altså en fuldstændig overdådig og lækker lagkage. Det er sådan et perfekt weekendprojekt, hvis du gerne vil gøre lidt ekstra ud af den til festlige anledninger som fødselsdage.

Selve kagen har dog også godt af at blive samlet dagen før, så du ‘kun’ skal pynte den med marcipanbånd, glasur og fløde på toppen på selve dagen. Så er selve processen faktisk slet ikke så slem igen, når man deler den op i flere processer.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar