Marinerede jordbær

Opskrift på marinerede jordbær
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på marinerede jordbær, som du kan spise til is, koldskål eller bruge som en del af en smagfuld og frisk salat.

Ingrediensliste

 • 250 g. jordbær
 • 1,5 dl. vand
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 4 spsk. sukker
 • 0,10 bundt frisk timian
 • peber

Fremgangsmåde

 1. I en gryde opkoges vand med sukker, vaniljesukker og peber.
 2. I mens halveres jordbær og kommes i et rent glas.
 3. Læg frisk timian i glasset også.
 4. Hæld derefter den opkogte lage over jordbærene og lad det trække et par minutter.
 5. Server med det samme eller lad dem stå på køl. De kan holde sig gode i 1-2 døgn.
Bedøm denne ret

Opskrift på marinerede jordbær

Opgrader dine jordbær og lav en portion marinerede jordbær. De kan bruges til salater, til desserter og spises som de sammen med fløde eller vaniljesauce. Vi har marineret dem i vanilje og timian – og selvom det måske lyder lidt underligt med timian, så smager det altså bare super lækkert! Bærrene kan spises sammen med en god is eller som topping på koldskål. Det er bare god og nem sommermad, hvis du spørger os.

De marinerede bær kan også bruges i en smagfuld og frisk sommersalat. Det er en nem måde at tilføre lidt ekstra smag til bærrene. Samtidig fungerer marinaden fra bærrene også lidt som en slags dressing til salaten, hvilket jo bare er win-win.

LÆS OGSÅ: Jordbærtærte

Opskrift på marinerede jordbær

Dessert med marinerede jordbær

En lækker og simpel dessert er at anrette de marinerede bær i små portionsglas. Så kan de toppes med en god vaniljeis, creme eller flødeskum. Det er en nem måde at gøre de danske sommerbær lidt ekstra spændende på. Det er også en god idé til dig, som måske er kørt træt i den klassiske omgang jordbær med fløde (selvom vi ikke kan se, hvordan man nogensinde skulle blive træt af det!).

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar