Monkey bread

monkeybread
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på monkey bread. Monkeybrød består af dej, som bliver vendt i en blanding af smør, sukker og et drys kanel.

Ingrediensliste

  • 1 ds. Danerolles Croissants
  • 75 g. smør
  • 75 g. sukker
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 1 stk. æg
  • 20 g. perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Åben dåsen med frisk croissantdej og skær dejen i små firkanter på cirka 1,5×1,5 cm. Læg dem i en skål.
  3. Smelt smør i en lille skål i mikroovnen eller i en lille gryde.
  4. Kom det smeltede smør i en lille skål.
  5. Tilsæt sukker og kanel og rør det godt rundt, så det bliver en remonce.
  6. Kom remoncen i skålen med dejternene og vend det godt rundt. Fordel det i 6 muffinsforme. Vi brugte en silikone form, det var super nemt.
  7. Pensel dem med et sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  8. Bages i 10-12 minutter i den forvarmede ovn.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Danerolles

Opskrift på monkey bread

Lav nemt og hurtigt små lækre monkey bread, som du kan servere til til brunch eller som noget sødt til kaffen. Med Danerolles Croissants, så kan du nemlig hurtigt bikse sådan en omgang her sammen og de smager seriøst så godt! Du skal bare bruge croissantdejen fra Danerolles, en remonce lavet på smør, sukker og et drys kanel samt lidt æg og perlesukker. Dejen skæres ud i firkanter, som vendes i remoncen. Herefter bliver dejen lagt i muffinsforme og så pensles de med æg og drysses med sukker. Så skal de blot i ovnen og voila, så har du simpelthen de lækreste kager på ingen tid!

Det er et godt lifehack, hvis du eksempelvis får gæster eller ikke har tiden til at stå og lave en hjemmelavet dej. Der er ingen, der gætter, at dejen ikke er hjemmelavet. Og man må altså også gerne vælge den nemme løsning. Det gør vi også tit!

LÆS OGSÅ: Klik her og find flere opskrifter på sødt bagværk

monkeybread

Croissantkager med remonce

Du får de her lækre croissantkager eller monkeybread, hvor dejen bliver skåret i stykker. Man kommer en masse af de små stykker i muffinsforme og når de så bages, så bager de sammen. Det er sådan en kage, som ikke kræver, at man er mega god i køkkenet. Det kan nemlig på ingen måde gå galt.

Generelt synes vi, at de friske deje fra Danerolles er geniale. Du kan selvfølgelig også bare bruge croissantdejen til at lave croissanter, men uanset hvad, så kan de varmt anbefales. Her har vi blot givet et eksempel på hvordan de også kan bruges, da de kan bruges til meget andet end blot croissanter. Dejen passer perfekt til sådan en weekendmorgen, hvor man gerne vil have duften af nybagt brød til at brede sig i køkkenet, men hvor man ikke har tiden til at lave det fra bunden.

monkey bread

monkey bread

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Amanda,

      Åh det har vi desværre ikke erfaring med. Alt er blevet spist hver gang vi har lavet dem. Umiddelbart tror jeg ikke, at de vil være så gode, når de bliver tøet op igen, da de mister noget af sprødheden, men prøv det da af 😀

      Kh

Skriv en kommentar