Københavnerbirkes

københavnerbirkes opskrift
Opskrift til stk. Opskrift til 16 stk.

Forberedelsestid

5 timer

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

5 timer og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på nemme, hjemmelavede københavnerbirkes med remonce. Wienerdej fyldt med den lækreste remonce og toppet med birkes.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 80 g. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 500 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • Remonce

  • 200 g. smør
  • 200 g. sukker
  • Til toppen

  • 1 stk. æg
  • 40 g. birkes

Fremgangsmåde

  1. Rør remonce sammen af blødt smør og sukker. Sæt til side indtil brug.
  2. Opløs gær i koldt vandt.
  3. Tilsæt sukker, salt og æg.
  4. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen.
  5. Sæt den på køl, imens du laver smørret klar.
  6. Bank smørret ud til en firkant på 15 x 15 cm. Det kan du evt. gøre ved at placere smørret imellem to stykker bagepapir.
  7. Følg guiden til at folde din wienerdej lige her. 
  8. Når du har foldet din wienerdej alle gangene, så er den klar til at blive rullet ud.
  9. Del først dejen i 2 på midten. Rul herefter hver klump dej ud til 40 x 20 cm.
  10. Smør remonce på midten af dejen. Tjek fremgangsmåden længere nede af fyldet og hvordan man folder sine københavnerbirkes.
  11. Efter de er formet, så skal de hæve i 2 timer.
  12. Tænd ovnen på 200 grader.
  13. Pisk ægget sammen. Pensl forsigtigt dine københavnerbirkes med æg. Drys med birkes.
  14. Bag én plade af gangen i ca. 18-20 minutter. De skal være gyldne og flotte på toppen. Hold øje med dem efter 16-17 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Det kan også være, at de skal have lidt længere. Det kommer an på din ovn.
  15. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

Koldhævning: Du kan sagtens koldhæve dem i køleskabet natten over. Brug 10 g. gær i stedet og følg processen helt indtil de er foldet til københavnerbirkes. Herefter lader du dem koldhæve i køleskabet natten over. Om morgenen tager du dem ud og lader dem hæve 1 time ved stuetemperatur. Du bager dem som anvist.

Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavede, nemme københavnerbirkes

Vi ved godt at ved at poste den her opskrift, så sætter vi gang i debatten omkring københavnerbirkes og tebirkes endnu engang! Den evige diskussion om hvad forskellen er på de to. Ud fra jeres svar, så kan vi se, at der er delte meninger og at det ofte har noget at gøre med, hvor man i landet befinder sig. Vi er selv fra det kolde nord (bedre kendt som Nordjylland) og vi har altid kaldt en københavnerbirkes for den birkes, hvor der er remonce i og som er lavet på wienerdej. En tebirkes er derfor den uden remonce i.

københavnerbirkes opskrift

Københavnerbirkes eller tebirkes?

Vi står derfor ved, at denne opskrift er en opskrift på lækre, hjemmelavede københavnerbirkes lavet på wienerdej og fyldt med remonce. De er super lækre til morgenbordet og de kan sagtens laves klar aftenen før, så de blot skal hæve og bages om morgenen. Det er altså fedt at kunne servere hjemmelavede københavnerbirkes af wienerdej! Det vil uden tvivl imponere hele familien.

Sådan folder du din wienerdej til københavnerbirkes

Nedenfor har vi lavet en guide i billeder til hvordan man folder sin wienerdej. Den er til når man har klaret alle foldningerne, som en wienerdej kræver. Man starter m

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pisk ægget sammen. Pensl forsigtigt dine croissanter med æg.
  3. Bag én plade af gangen i ca. 18-20 minutter. De skal være gyldne og flotte på toppen. Hold øje med dem efter 16-17 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Det kan også være, at de skal have lidt længere. Det kommer an på din ovn.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Pisk ægget sammen. Pensl forsigtigt dine croissanter med æg.
  7. Bag én plade af gangen i ca. 18-20 minutter. De skal være gyldne og flotte på toppen. Hold øje med dem efter 16-17 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Det kan også være, at de skal have lidt længere. Det kommer an på din ovn.
  8. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.

ed at rulle den ud til et stort rektangel. Herefter smøres der remonce på midten af dejen.

københavnerbirkes foldning københavnerbirkes foldning københavnerbirkes foldning

københavnerbirkes foldning københavnerbirkes foldning københavnerbirkes foldning sådan laver du wienerdej

Københavnerbirkes opskrift

Vi håber, at du kan bruge denne opskrift på hjemmebagte københavnerbirkes. Og at vores lille guide med billeder kan være en stor hjælp. Det hjælper i hvert fald for os at se det visuelt, når man skal lave noget med foldninger osv.

københavnerbirkes opskrift

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Kan de laves og fryses ned på forhånd, inden man ønsker at bage dem?
    Og skal de hæve før de fryses eller efter inden de kommer i ovnen?

  2. Jeg bor i Tyskland. Hvis jeg bager Jeres Københavnerbirkes – som jeg ikke kan købe her – koster det mig ca €3,50/16 styk. Projektet varer i ren arbejdstid ca 45 minutter. Smagen er uovertruffen! Jeg bager også croissants efter Jeres opskrift. Jeg kan købe croissants i en rulle her: 6 styk/ca €2,-. Smag: Ingen sammenligning! Jeres vinder med længder. Og jeg slipper for at købe ind. Det her er win-win-win! Tak!

Skriv en kommentar