Spandauer

spandauer mange
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

2 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

2 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre spandauer lavet på wienerdej med remonce og creme i. De er så gode og nemme at lave. Server dem til brunch eller weekendmorgenmaden.

Ingrediensliste

 • 2,5 dl. vand
 • 25 g. gær
 • 60 g. sukker
 • 1 stk. æg
 • 500 g. hvedemel
 • 150 g. smør
 • Remonce

 • 50 g. smør
 • 50 g. sukker
 • Vaniljecreme

 • 2 stk. æggeblomme
 • 3 tsk. majsstivelse
 • 2,5 dl. mælk
 • 3 tsk. vaniljesukker
 • 45 g. sukker
 • Glasur

 • 100 g. flormelis
 • 2 spsk. vand

Fremgangsmåde

Dej

 1. Opløs gær i koldt vand.
 2. Tilsæt æg og sukker.
 3. Ælt melet i lidt efter lidt.
 4. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
 5. Tag dejen ud fra køl.
 6. Rul den ud til 20 x 35 cm. ca. 1 cm. tykkelse.
 7. Tag smør ud fra køleskabet. Skær skiver af smørret og dæk 2/3 del af dejen med skiver af smør. Se evt. billeder af fremgangsmåden længere nede.
 8. Fold herefter først den ene side over og folde den over igen, så man ender med at folde to gange. Læg evt. dejen på køl 30 minutter inden du fortsætter med næste foldning.
 9. Herefter rulles den ud igen og foldes på samme måde. Når den så skal rulles ud igen, så drejer du lige dejen, så man igen ruller den ud på den lange led.
 10. Dette gentager du 3 gange.
 11. Herefter rulles dejen ud og skæres i firkanter. Der fordeles en klat remonce på hver dej og den foldes som en pakke sammen. Placer herefter dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 1,5 time.
 12. Inden bagning placeres 1 spsk. creme i midten.
 13. Bages ved 220 grader alm. ovn i ca. 12-14 minutter.
 14. Lad dem køle af.
 15. Rør glasur sammen af flormelis og vand.
 16. Dekorer dine spandauere med glasur og server, når glasuren er størknet.

Vaniljecreme

 1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
 2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
 3. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).

Pynt

 1. Rør glasur sammen af flormelis og varmt vand. Det skal være en tyk glasur, så den kan sprøjtes ud på kagerne.
 2. Hæld glasuren op i en lille plastikpose og klip et lille hul for enden.
 3. Sprøjt det ud i sådan et blomstermønster på kagerne.
 4. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på lækre, hjemmebagte spandauere – som fra bageren

De lækreste spandauer fyldt med remonce og creme lavet på wienerdej. Dejen er fyldt med smør – præcis som rigtig wienerdej skal være. De er faktisk slet ikke så svære at lave og så smager de bare helt fantastisk.

I stedet for creme, så kan de også fyldes med syltetøj. Vi elsker blot kombinationen af creme og remonce. De er perfekte til søndagsbrunchen eller hvis du har lyst til at forkæle lidt ekstra til eftermiddagskaffen.

LÆS OGSÅ: Fastelavnsboller

Tips til wienerdej

Når man arbejder med wienerdej, så er det for det første super vigtigt, at alle ingredienser er helt kolde. Det vil sige, at vandet du bruger, smørret du bruger osv. skal være helt kolde.

Undervejs som du ruller dejen ud, så kan den godt blive en smule varm. Dette kan især ske, hvis du har besluttet dig for at lave wienerdej på en varm sommerdag. Undervejs som du ruller, så kan du vurdere, om du lige vil give dejen 30-40 min. på køl inden du ruller videre. På den måde sikrer du hele tiden, at du kun arbejder med dejen, når den er kold.

Så får du den bedste wienerdej, som du ikke blot kan bruge til disse spandauere, men også til wienerstang, fastelavnsboller, kanelstang og dagmartærte.

Opskrift på lækre, hjemmebagte spandauer

Først rulles dejen ud 20 x 35 cm. i ca. 1 cm. tykkelse. Tag din kolde smør ud og fordel den i tynde skiver på 2/3 del af dejen. Fold herefter først den ene side over og folde den over igen, så man ender med at folde to gange.

Herefter rulles den ud igen og foldes på samme måde. Når den så skal rulles ud igen, så drejer du lige dejen, så man igen ruller den ud på den lange led.

vend dejen skær ud og fyld remonce i

Herefter rulles dejen ud og skæres i firkanter. Der fordeles en klat remonce på hver dej og den foldes som en pakke sammen. Placer herefter dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 1,5 time.

fold spandauer sammen fold spandauer sammen

spandauer mange spandauer tæt på

Tjek også vores Instagramprofil. Her lægger vi dagligt opskrifter ud, så du hele tiden kan blive inspireret og finde nye spændende opskrifter.

Kommentarer

 1. Så fin oppskrift! Tror du man kan til steg 12, og legge dem i kjøleskapet over natten for å steke dem i ovnen dagen etter?? Takk!

  1. Hejsa,

   Ja det kan du sagtens. Brug blot 15 g. gær i stedet for, så du koldhæver dem natten over. 🙂

   Kh

 2. Hej igen, ville det være bedre at fryse dem ned efter de er helt færdig hævet? Også bare tø dem op og så i ovn ? Mvh Tanja

  1. Hej Tanja,
   Nej vi ville fryse dem inden de hæver og tø dem op og lade dem hæve inden, at de skal i ovnen 🙂
   Kh

Skriv en kommentar