Wienerstang med creme

Wienerstang med creme

Wienerstang med creme

Opskrift til personer

Forberedelsestid

3 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

3 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet wienerstang med remonce og glasur. Den perfekte eftermiddagskage til kaffen lavet på wienerdej og som smager forrygende.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. koldt vand
  • 25 g. gær
  • 1 æg
  • 80 g. sukker
  • 500 g. hvedemel
  • 250 g. smør
  • Remonce

  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • Glasur

  • 100 g. flormelis
  • 1-2 spsk. vand
  • Andet

  • 1 æg til pensling
  • 20 g. perlesukker
  • Creme

  • 1 brev pulver til kagecreme
  • 4 dl. mælk

Fremgangsmåde

  1. Pisk kagecreme (husk at bruge en der er bagefast) sammen efter pakkens anvisning. Sæt på køl indtil brug.
  2. Rør remonce sammen af blødt smør og sukker. Sæt til side indtil brug.
  3. Opløs gær i koldt vand.
  4. Tilsæt æg og sukker.
  5. Ælt melet i lidt efter lidt.
  6. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  7. Tag dejen ud fra køl.
  8. Følg vores guide til at rulle wienerdej ud. Den finder du lige her.
  9. Når du har lavet din wienerdej og du har lavet alle foldningerne, så er den klar til at blive rullet ud.
  10. Rul herefter dejen ud til 24 x 35 cm.
  11. Del dejen i to. Smør remonce ned langs begge stænger.
  12. Fold først enderne ind og herefter siderne. Se evt. billeder længere nede af processen.
  13. Placer på en bageplade. Tryk stængerne flade på midten.
  14. Sæt til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 1,5 time.
  15. Fordel creme ned langs midten.
  16. Pensl kanterne med et sammenpisket æg. Du kan evt. drysse med perlesukker og lidt hasselnøddeflager.
  17. Bages ved 220 grader i ca. 18-20 minutter. Hold øje med dem efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  18. Tag stængerne ud og lad dem køle af.
  19. Rør glasur sammen.
  20. Fordel glasur udover.

Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker wienerstang med creme og remonce

Her får du en super lækker opskrift på hjemmelavet wienerstang med creme og remonce. Præcis som dem man kan købe hos bageren! Wienerdej er lidt tidskrævende og det kræver en god portion tålmodighed. Den skal nemlig på køl over flere omgange for at holde smørret koldt.

Men hvis man har lyst til sådan et hyggeligt lille søndagsprojekt, hvor man alligevel blot går derhjemme, så er dette perfekt til dig. Wienerstang er nemlig den perfekte søndagskage til eftermiddagskaffen eller til brunch.

LÆS OGSÅ: Spandauere

Opskrift på en lækker wienerstang med remonce Opskrift på en lækker wienerstang med remonce

Sådan laver du en hjemmelavet wienerstang

Måske du har spurgt dig selv, hvordan laver man egentlig en hjemmelavet wienerstang som den man kan få hos bageren? Så har du svaret her! Så vi håber, at du kan bruge denne opskrift og forhåbentlig kan bage lækkert morgenbrød. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at det vil imponere enhver, hvis du serverer hjemmelavet wienerbrød.

Wienerstang med creme

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Følg endelig med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet.Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag