Mormors franskbrød Oldemorsfranskbrød Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 1 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på mormors franskbrød. Et lyst hvedebrød, som er nemt og hurtigt at bage. Intet slår hjemmelavet franskbrød. Ingrediensliste 25 g. gær 2 dl. vand 1 dl. creme fraiche 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 1,5 tsk. salt 2 spsk. sukker 500 g. hvedemel Fremgangsmåde Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt creme fraiche, olie, salt, sukker og lidt hvedemel ad gangen. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Pensel brødet med et sammenpisket æg og drys med hvedemel. Rids brødet med en skarp kniv. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på mormors franskbrød Mormors franskbrød har vi kaldt det her, fordi det minder os om sådan et franskbrød, som man fik ved sine bedsteforældre. De var gode til det her med at bage brød selv og det var både boller og brød. Vi må indrømme, at vi nok har en tendens til at bage boller oftere end franskbrød. Men nu skal det altså være slut! For et hjemmebagt franskbrød er jo simpelthen så lækkert. Og så er det også meget hurtigere end at bage boller. Du får samtidig stadig virkelig lækkert bagværk, som kan nydes med smør, ost, marmelade eller nutella. Eller måske både smør og nutella? Hvilket hold er du på? Vi er helt klart på team smør og nutella! Og det er altså bare lækkert på sådan en skive nybagt franskbrød. Et franskbrød behøves slet ikke at være en svær kunst. I dag er det blevet meget populært med surdejsbagning, bagestål og meget mere. Men man behøves slet ikke nogle af alle disse ting for at bage et lækkert hjemmebagt brød. Vi oplever i hvert fald, at sådan et franskbrød her altid falder i god jord ved vores gæster på trods af, at det bare er en simpel gærdej. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores morgenmadsopskrifter Blødt hvedebrød Sådan et blødt hvedebrød her går man aldrig galt i byen med. Det er også perfekt til babyer og børn, som ofte ikke er så begejstrede for kerner. Vil du gerne have lidt mere fylde i brødet, så kan du tilsætte lidt havregryn eller grahamsmel til dejen. Det giver en bedre mæthedsfølelse og du får stadig et svampet og lækkert brød. Så man behøves altså på ingen måde at gå på kompromis med det lækre brød, selvom man tilsætter groft mel. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Den lækreste og bedste opskrift på franskbrød. Dejlig smag og krumme og det holder sig frisk og lækkert i flere dage. Svar
Hvis jeg vælger at komme det i en form, er bagetiden så den samme? Det skal ihvertfald laves i dag, det ser super lækkert ud 😋 Svar
Hej dejligt nemt opskrift på mormor franskbrød…. Hm ville denne opskrift være velegnet til at bage i Stegeso. Lerfad Svar
Hej Tove, Ja det kan du sagtens. Den får nok bare en sprødere overflade, men det er heller ikke helt dårligt 🙂 Kh Svar
Hej Per, Der kan være forskel på ovne, men fint dit skulle have 25-30 minutter. Det skriver vi bag øret 🙂 Kh Svar
Kan jeg bruge skyr med vanilje istedet for creme fr. ? Nb brugervopskriften til boller og tilsætter 2 æg også. Mvh Tove Svar
Jeg forsøger mig med en sobzyk 8 l airfryer, jeg har prøvet lidt forskelligt…. Senest 180 grader 25 min, vend og 180 grader 10 min. Det bliver super flot, men ikke helt gennembagt…. Hvad vil du anbefale, længere tid eller anden temperatur? Svar
Jeg havde sådan set succes med 170 grader og 20+20+5+5 (ialt 50 min med vendinger) men så er fidusen ved at bruge airfrieren jo til at overse – hvis man har en ovn 😅 Svar
Hej, Jae, man tænder jo stadigvæk ikke en hel ovn for at bage et franskbrød, så man sparer stadig noget strøm 🙂 Kh Svar
Hvis man lader dejen hæve over nat med mindre gør, skal det så stå lidt ude inden du former og bager det?? Svar
Hej, Jeg ville lade det efterhæve lidt, imens ovnen varmer op ja 🙂 Ville bare lade det hæve efter det er formet. Kh Svar