Nemme fladbrød Nemme fladbrød Opskrift til 153045 stk. Opskrift til 15 stk. Forberedelsestid 55 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker og nem opskrift på simple fladbrød. De er super nemme at lave og kan laves enten på pande eller i ovn. Du kan også lave dem på bål, hvis du er så modig. De er det perfekte tilbehør til aftensmaden men kan også sagtens blive spist med fyld i, på samme måde som et pitabrød. Ingrediensliste 4 dl. vand 1 tsk. salt 25 g. gær 600 g. hvedemel Fremgangsmåde Start med at røre gær ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter salt. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. Hvis du gør det på en røremaskine, så skal den ælte, indtil den slipper kanterne. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 45 min. Slå dejen sammen og del den i cirka 14-15 stykker. Rul dine stykker med dej ud til cirkler. De skal være meget tynde. Brug gerne mel, så de ikke klistrer fast på bordet. Varm en pande op til middelhøj varme. “Bag” dine brød på panden. Start med én. Bag den på den ene side i cirka 30-40 sek, hvorefter du vender den om på den anden side. Det skulle gerne give store luftbobler i brødet. Læg dem på en bagerist. Fortsæt sådan, indtil du har bagt alle brødene. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nemme fladbrød Her får du opskriften på nemme fladbrød lavet på pande. De kan også laves i ovn, men de bliver mest autentiske, når de laves på pande. Hvis du vil lave fladbrød i ovn, så fordeler du blot de udrullede brød på bagepapir og bager dem ved 220 grader varmluft i ca. 4-5 minutter, alt efter din ovns styrke. De får selvfølgelig et helt andet udseende, så det er også derfor vi anbefaler at lave dem på pande. Den her fladbrød opskrift er super nem, da den kræver få ingredienser. Den kan laves både med og uden røremaskine. Det er det perfekte madbrød eller tilbehør til aftensmaden, men det kan også sagtens spises med fyld. LÆS OGSÅ: Pulled chicken Hvad kan man spise til fladbrød? Fladbrød med fyld er så lækkert. Vi bruger det ofte i stedet for tortillaspandekager eller pitabrød. Så spiser vi det faktisk på samme måde med lækkert fyld i form af kød, grøntsager og evt. en god dressing. Det er faktisk ofte om søndagen, at vi spiser de her nemme fladbrød. Søndag er nemlig typisk sådan en dag, hvor vi skal have tømt køleskabet for rester. Så er der ofte lidt forskellige kødrester fra ugens løb, som smager godt i et fladbrød. De er også gode i madpakken, hvor man kan pakke dem ind i stanniol eller husholdningsfilm og fylde sit yndlings fyld i. Det er altså en luksus madpakke at have med. Kan de fryses? Jep, fladbrødene kan sagtens fryses. Derfor laver vi også ofte selv en stor portion, så vi kan fryse halvdelen ned. Så er de nemme at tage op en dag og blot lunes kort i ovnen. Husk at følge med på vores Facebookside, hvor vi hver dag lægger opskrifter og inspiration op. Du er også velkommen til at smide en kommentar eller sende os en besked, hvis du har ønsker om opskrifter.
Hej Mummum! Tak for dejligt opskrifter! Hvis man gerne vil bage dem i ovn (som i nævner øverst) hvad er proceduren for det så?😊 Hilsen Ida Svar
Hej Ida, Så ruller du dem blot ud og pensler med olie og prikker med en gaffel. Derefter bager du dem på en bageplade med bagepapir i 5-8 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft 🙂 Kh Svar
Hej 😊 Hvis man gerne vil lave dem aftenen inden (de skal bruges til frokost dagen efter) – hvordan opbevares de så bedst? Og kan man lune dem på dagen? Tak for altid lækre opskrifter 🤩 Vh Marlene Svar
Hej, I en pose ved stuetemperatur. Og ja, vi ville lige lune dem lidt på dagen. Enten i en airfryer eller i ovn <3 Kh Svar