Pulled chicken

Pulled chicken
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på pulled chicken. Lav det på kyllingebryst eller en hel kylling. Det er en super lækker måde at tilberede kyllingefilet på. Det kan bruges i burgere, sandwiches, i salat eller blot som en del af aftensmaden.

Ingrediensliste

 • 1000 g. kyllingebryst
 • 1,5 spsk. salt
 • 2 tsk. peber
 • 2,5 spsk. brun farin
 • 2 spsk. paprika
 • 0,5 spsk. stødt spidskommen
 • 0,5 spsk. cayennepeber
 • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
 • Køb alle ingredienser på Nemlig

Fremgangsmåde

 1. Rør alle krydderierne sammen i en skål.
 2. Kom kyllingebryst i et ildfast fad.
 3. Fordel olie og krydderiblandingen udover kyllingen og gnid det godt ind.
 4. Kom staniol over fadet.
 5. Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 2 timer.
 6. Herefter tages fadet ud. Fjern staniol og brug to gafler til at trække kyllingen fra hinanden. Rør kyllingen godt sammen med saften og marinaden, som ligger i selve fadet. Kom evt. staniol over igen, indtil servering, så det holder sig varmt.
Bedøm denne ret

Opskrift på pulled chicken

En nem og hurtig opskrift på pulled chicken. Måske du har prøvet pulled pork før? Så er pulled chicken egentlig det samme koncept, hvor man river kyllingen fra hinanden og vender det i en marinade lavet på lækre krydderier.

Det smager fantastisk eksempelvis i hjemmelavet burger. Her anbefaler vi at servere det sammen med hjemmebagte briocheboller, coleslaw og evt. syltede rødløg. Det er en af vores yndlings måder at spise pulled chicken på. Det er en lidt sundere version end pulled pork, da kylling er knap så fed som gris.

LÆS OGSÅ: Svinemørbrad med hvidløgsost og bacon

Pulled chicken

Pulled kylling opskrift

Pulled kylling smager også helt fantastisk i en grøn salat. Vi laver ofte en salat med spinat, kogt quinoa, en lækker dressing og så kylling. Det kan bruges på så mange måder og er en anderledes måde at tilberede kyllingefilet på. Man kommer nemt til bare at lave stegt kyllingbryst hver gang, så det er godt med noget variation. 

Det smager nemlig godt både varmt og koldt. Så vi laver ofte en stor portion om søndagen. Så har vi noget nemt til madpakken i ugens løb. Det bliver enten brugt i en god salat eller i en sandwich med rugbolle.

Selve marinaden kan man også bare tilpasse sine egne smagsløg. Nogle kan lide en rigtig stærk marinade, hvorimod andre er til en lidt mildere. Her kan man bare eksperimentere og finde lige præcis den kombination man bedst kan lide. Man kan også købe en færdiglavet barbequesauce, som kyllingen vendes i.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hejsa
  Opskriften her er blevet ændret? Jeg mangler den gamle – virkelig lækket. Hvor kan jeg finde den?

Skriv en kommentar