
Hvidløgssnurrer
Forberedelsestid
30 minutterTilberedelsestid
2 timerSamlet tid
2 timer og 30 minutterBeskrivelse
Opskrift på nemme og lækre hvidløgssnurrer med masser af hvidløgssmør og persille. En anderledes opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød, som smager helt fantastisk.
Ingrediensliste
-
Dej
- 4 dl. kærnemælk
- 25 g. gær
- 0,5 spsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 1 stk. æg
- 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
- 700 g. hvedemel
-
Fyld
- 100 g. smør
- 2 fed hvidløg
- 0,5 bundt frisk persille
- 2 pk. frisk mozzarella
Fremgangsmåde
- Lun kærnemælken, så den bliver lunken. Du kan gøre det i mikroovnen eller i en gryde. Bare hold øje med den i en gryde og at den ikke bliver for varm.
- Hæld mælken over i en skål og opløs gæren her i.
- Tilsæt salt, sukker, olie og et sammenpisket æg.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi rører dejen på maskine og bruger ca. 650 g. hvedemel.
- Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted tildækket med et fugtigt viskestykke.
- Du kan også vælge at koldhæve dejen. Så skal du blot bruge 10 g. gær og så sætte dejen på køl i minimum 15 timer.
- Bland smør, hakket hvidløg og finthakket persille i en lille skål. Drys mel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Vend det godt i mel og rul det ud til en firkant på cirka 25×40 cm. Det behøver ikke at være perfekt, jo mere rustikt desto bedre.
- Smør nu hvidløgssmør og fordel 2/3 del af osten (riv den fra hinanden) på halvdelen af firkanten, og fold den anden halvdel ind over.
- Brug en pizzaskærer til at skære lange strimler og snur’ dem og læg dem på en bageplade.
- Riv resten af osten ovenpå snurrerne og lad dem efterhæve 20 minutter. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft.
- Bag dem i den forvarmet ovn i ca. i 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Mummum anbefaler: Vores favoritter
Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver hvidløgssnurrer:
Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.
Opskrift på hvidløgssnurrer
Hvidløgssnurrer er super lækkert som tilbehør til aftensmad eller grillmad. Det er jo egentlig bare en anden form for hvidløgsbrød. Hvidløgsbrød er vel det mest populære flute eller kuvertbrød i Danmark. Vi plejer i hvert fald altid at få det, når vi får grillmad om sommeren, til lasagne og til spaghetti bolognese. Ja, vi danskere har altid en anledning, så vi kan få hvidløgsbrød.
LÆS OGSÅ: Foccacia med hvidløg
Hvordan snurrer jeg dem?
Vi plejer at skære dem ud i strimler, hvor vi så igen skærer op, så der nærmest bliver “to ben”. De to ben snurrer vi så rundt om hinanden, hvorefter vi snurrer hele strimlen rundt om sig selv. Det er lidt svært at forklare. Men hvis du har prøvet at lave snurrer før, så er det samme metode. Det er heller ikke så vigtigt præcis hvordan man snurrer dem, da de også er fine, når de er lidt rustikke.
Kan jeg bruge andet end hvidløg?
Ja, du kan også sagtens lave dem som en slags krydderurtesnurrer. I stedet for at lave en hjemmelavet hvidløgssmør, så brug gerne de der pakker man kan købe med enten krydderurtesmør eller hvidløgssmør. Det gør det hele endnu nemmere.
Koldhævede hvidløgssnurrer
Hvis du vil lave dem som koldhævede, så kan du sagtens gøre dette. Brug 10 g. gær i stedet for 25 g. og lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 15 timer. Ellers følger du blot fremgangsmåden, som den er beskrevet i opskriften.
Er du vild med hvidløgsbrød, så bør du prøve vores anden version Nemt luksus hvidløgsbrød eller Flettede hvidløgsbrød.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Hej! Kan man bruge sødmælk eller minimælk i stedet for kærnemælk?
Hej Mie,
Ja, men tilføj gerne en spsk. skyr eller creme fraiche for samme effekt 🙂
Kh
Hej,
Hvis man vælger at fryse dem efter bagning, hvordan anbefaler I så optøgning og opvarmning, hvis man vil servere dem lune? 🙂
Hej Maria,
Frys dem ned. Tag dem op et par timer før de skal bruges og lun dem ved 180-200 grader i et par minutter 🙂
Kh
Hej – kan man erstatte kærnemælken med noget andet? Evt. Cremefraiche? 😊
Hej,
Sagtens! Bland det op med lidt vand eller mælk, så det bliver lidt tyndere <3
Kh
Hvor mange kcal pr. 100g? ☺️
Hej Frederikke,
Vi udregner desværre ikke kcal pr. 100 g. 🙂
Kh
Hejsa, hvis jeg vil fryse dem inden bagningen, skal de så stadig efterhæve med ost?
Hej Charlotte,
Nej så ville vi fryse dem ned inden hævning og så lade dem hæve ved optøning 🙂
KH
Det ska inte penslas på ägg eller mjölk innan dem ska in i ugnen?
Hejsa,
Nej det gør vi ikke. Men du kan sagtens gøre det 🙂
Kh
I skriver 2 pk frisk mozzarella. Er det 2 kugler eller hvad? Tak for jeres fantastiske opskrifter
?
Hej,
Jep to kugler frisk mozzarella 🙂
Kh
Kan de fryses?? Evt inden de bages?
Hilsen anja
Hej Anja,
Det kan de godt ja. Både inden og efter bagning 🙂
Kh
Hej.
Kunne man måske få den gamle opskrift?
På forhånd tak
Mvh kit
Hej Kit,
2,5 dl. vand
25 g. gær
2 spsk. olie
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g. durummel
250 g. hvedemel
Kh
Hej,
Det kan vel ikke passe at der kun skal 350 g mel i den gamle opskrift, når det er 700 g i den nye?
Hilsen Bettina
Hej Bettina,
Vi har ændret på alle mængderne i denne opskrift, så du også får dobbelt så mange 🙂
Kh
Hejsa. Hvor ligger videoen, hvor i snurre dem??
Hej,
Den er på vores youtubekanal. Vi har ændret lidt i selve opskriften, så den er ikke den samme som i videoen 🙂
Kh
Mums, de ser lækre ud. Kan de mon fryses ned?
?
Hej Maria,
Det kan de sagtens 🙂
Knus
Hvordan folder du dem?
Hej Carina
Der kommer en video ind af det her indenfor en uges tid! 🙂
Knus
Hvordan gør du for at “snøre” dem op?
Hej George
Der kommer en video ind af det her indenfor en uges tid! 🙂
Knus
Kan det passe at der kun skal 5g gær i eller skulle der have stået 50 g?
Hej Camilla
Nej,det er rigtigt med 5 g. gær. Når man koldhæver, så skal der bruges meget lidt gær 🙂
Knus