Nøddekage med bærskum Nøddekage med bærskum Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time og 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en sød og sprød nøddekage med syrligt bærskum toppet med friske bær. En virkelig nem kage der kan forberedes dagen før. Ingrediensliste Nøddekage 4 stk. æggehvide 250 g. sukker 250 g. hasselnødder Bærskum 2,5 dl. piskefløde 100 g. frosne hindbær 50 g. frosne jordbær 4 spsk. sukker Pynt 400 g. bær Fremgangsmåde Put frosne bær i en gryde sammen med sukker. Varm det op ved lav/middel varme til bærrene er kogt helt ud og noget af væsken er kogt ind. Tag gryden af varmen og lad bærblandingen køle helt af. Put det evt. over i en skål og sæt på køl. Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Pisk æggehvider i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt efter lidt og pisk videre. Pisk til du har en glat marengs. Det tager cirka 4-5 minutter med fuld gas. Hak nødder fint. Dette gøres eksempelvis nemt i en foodprocessor eller minihakker. Vend nødderne forsigtigt rundt i marengsen. Brug evt. en dejskraber. Put bagepapir på bunden af en springform på cirka Ø22-24cm. Smør siderne med lidt smør. Fordel dejen i formen. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Tag bunden ud og lad den køle helt af. Fjern springformen og placer bunden på en tallerken eller et fad. Pisk piskefløde til en fast flødeskum. Vend den kolde bærckompot i. Fordel bærskum på bunden og pynt med friske bær. Server med det samme. Hvis du først skal spise kagen senere, så vent med at pynte den til lige inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på nøddekage med bærskum Her får du den lækreste opskrift på en frisk nøddekage med syrligt bærskum. Selve bunden er super nem og er kun lavet på 3 ingredienser. Det er en fin ide til dessert, hvis man står og skal have gæster og gerne vil være lidt på forkant med forberedelserne. Vi har toppet nøddebunden med en frisk bærskum, som komplimenterer den søde nøddebund rigtig godt. Derudover har vi toppet kagen med masser af friske bær og lidt små marengstoppe. LÆS OGSÅ: Hindbærsnitter Nøddebund med fløde Der er mange muligheder med denne kage. Du kan lave bærskum som vi har gjort her, men du kan også lave en chokoladeskum. Det kan du gøre ved at piske fløden og vende flormelis og bagekakao i. Så får du en let chokoladeskum der vil passe godt til kagen. Derudover kan du lave en vaniljeskum. Pisk fløde med lidt formelis og vaniljesukker og tilsæt et par spsk. cremefraiche. Det gør skummet lidt syrligt, så det ikke bliver for sødt ovenpå kagen. Pynt din nøddekage syltede frugter, frisk frugt, friske bær eller andet. Uanset hvad, så er denne kage fyldt med muligheder. Prøv lidt forskelligt – så finder du favoritten. Hvad kan jeg lave på forhånd? Står du og gerne vil forberede kagen, så kan du sagtens lave kagen dagen før. Vi bagte den en sen aften. Da den kom ud af ovnen lagde vi et viskestykke over den. Dagen efter var den stadig sprød. Vi lagde den over på et fad og pakkede sølvpapir over. Om aftenen serverede vi den og den var stadig sprød. Så du kan sagtens bage den et døgn før servering uden den tager skade. Derudover kan du lave dit bærcoulis dagen før. Så mangler du blot at piske skum og vende coulis i samt pynte kagen med dit foretrukne frugt eller bær. LÆS OGSÅ: Chokoladekage med bærskum Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
hej man kan ikke kigge på opskifter da reklame fra kanal 5 stå i vejen hele tiden og kan ikke fjernes Svar
Hej Kan man godt halvere “dejen” til bundene, så man får to bunde, istedet for en stor? – ifh. til bagetid osv? 🙂 Svar
Hej Trine Så du vil bage i to forme? Hvis jeg forstår korrekt? 🙂 Det kan du godt og de skal stadig bage lige så lang tid. Knus Svar
Hej Karoline, Det tænker jeg umiddelbart godt, at du kan. Vi har dog ikke selv prøvet det, men jeg tror, at det ville være lækkert 😀 Kh Svar
Hej Da jeg bagte bunden blev den slet ikke ordenligt bagt i midten af kagen – selvom jeg gav den 50min v 165 grader. Hvad kan det skyldes – oven virker ellers normalt. Svar
Hej Tine, Er det en ny eller gammel ovn du har? Vi har nemlig hørt flere historier med nye ovne, hvor kagerne ikke bliver færdigbagt.. Kh Svar
Ovnen er mindst 5 år gammel. Kan der være andre ting – eller skal jeg bare bage den meget længe…. Men det der var bagt smagte fantastisk! Svar
Kan man mon lave den i en lille brandepande? Ville man i så fald skulle lave dobbeltportion mon? Tak for mange skønne opskrifter! 🙂 Svar
Hej Sara, Ja, det kommer an på størrelsen af bradepanden. Men vi vil i hvertfald mindst lave en dobbeltportion 🙂 Kh Svar
Hej Sara, Ja, det kommer an på størrelsen af bradepanden. Men vi vil i hvertfald mindst lave en dobbeltportion 🙂 Kh Svar
Kan man mon lave 4gange portion og så lave den i bradepanden fra ovnen. Og hvor længe skal den så bage tror I Svar
Hej Tina, Selve nøddebunden vil vi bare opbevare på køkkenbordet i springformen med en pose omkring 🙂 Kh Svar
Hej Mine bunde klasker sammen i midten lige gyldigt hvor lang tid jeg bager dem. Det er en ny ovn. Hvad skal jeg gøre næste gang? Svar
Hej Maria, Det lyder mystisk. En anden gang, så send os gerne et billede på Instagram eller Facebook. Det er nogle gange lidt nemmere at sige, hvad der er gået galt, hvis vi kan se et billede af det. Men hvis den klasker sammen, så lyder det umiddelbart som om, at den ikke er færdigbagt. Hele bunden vil falde en smule sammen, men den skal ikke “klaske” sammen. 🙂 Kh Svar
Min bund er ligesom delt i to ! Nødderne som er “løse” i bunden og kun lidt marengs som er sprødt, på toppen. Hvad har jeg gjort forkert 🤷♀️ Og så er den også faldet lidt sammen. Det var næsten umuligt at flytte den over på fadet. Svar
Hej Wivi, Har du byttet noget ud i opskriften eller måske brugt nogle æg, som var ret store? 🙂 Kh Svar