Oksespidsbryst med selleripuré og beder

Oksespidsbryst med selleripuré og beder

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

5 timer

Samlet tid

5 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på oksespidsbryst serveret med selleripuré og råsyltede beder. Det er perfekt som gæstemads hovedret eller sommermad.

Ingrediensliste

  • Oksespidsbryst

  • 800 g. oksespidsbryst
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 4 stk. laurbærblade
  • 1 stk. oksebouillonterning
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peberkorn
  • Sellerimos

  • 700 g. knoldselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. piskefløde
  • Sauce

  • 25 g. smør
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl. æblecidereddike
  • 1 spsk. hvedemel
  • Andet

  • 200 g. bolchebeder
  • 1 spsk. citronsaft
  • 75 g. feldsalat

Fremgangsmåde

Oksespidsbryst

  1. Rens oksebrystet kort af, så der ikke er for meget fedt på.
  2. Brun kødet kort af på alle sider på en varm pande med smør eller olie.
  3. En stor gryde eller stegegryde varmes op med 2-3 spsk. olie eller smør. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder.
  4. Tilsæt vand, så det dækker kødet. Tilsæt også laurbærblade, salt, sorte peberkorn og bouillonterninger (de skal direkte i vandet).
  5. Lad kødet simre ved lav/middel varme i cirka 4-5 timer.
  6. Tjek forsigtigt om kødet er mørt uden, at det falder fra hinanden.

Sellerimos

  1. Skræl knoldselleri og skær det i mindre stykker.
  2. Kog den let mør sammen med to fed hvidløg, ét almindeligt løg samt to laurbærblade.
  3. Hæld kogevandet fra, tilsæt hvidvin, og kog ind.
  4. Tilsæt fløde, og kog det ind til cirka det halve.
  5. Hiv laurbærbladene op, blend del hele til en puré, og smag til med salt.

Sauce

  1. Opvarm en lille gryde og karamelliser sukkeret, så det bliver lysebrunt, tilsæt derefter eddiken, og kog det ind til en tyk sirup.
  2. Tilsæt smør og mel.
  3. Rør det sammen ved svag varme og lav en melbolle.
  4. Tilsæt ca. 4 dl. god kogesaft fra kødet. Lav det simre yderligere, indtil det tykner en smule. Det skal ikke være en tyk sauce.

Andet og servering

  1. Skræl bederne, og skær dem ultratyndt på et mandolinjern.
  2. Læg dem i isvand med lidt citronsaft, til de skal bruges.
  3. Lige før servering dryppes de sprøde beder af og vendes med god olivenolie, citronsaft og salt.
  4. Ved servering skæres kødet i fire passende stykker.
  5. Servér på selleripuréen, og hæld sauce ovenpå, pynt med en god håndfuld beder og feldsalat på toppen.

Bedøm denne ret

Opskrift på oksespidsbryst med selleripure

Her får du opskriften på lækker og smagfuld gæstemad. Nemlig oksespidsbryst med en cremet og selleripuré og råsyltede beder.

Oksespidsbryst koges i 4 timer, hvilket gør den ultra mør. Sammen med selleripuré og beder giver det en harmonisk mundfuld. Retten er lidt tidskrævende, men den er alt tiden værd, hvis du gerne vil servere et godt og smagfuldt måltid for gæster.

Server med en god vin og en lækker dessert, måske den franske chokoladekage, Gateau Marcel. Så har du i sandhed lækker fredagsmad eller weekendmad, som uden tvivl vil falde i god jord ved alle madelskere.

LÆS OGSÅ: Sund lasagne med grøntsagsplader

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag