Opskrifter på nemme one pot retter med ris. Det hele bliver puttet i en gryde eller fad og tilberedes herefter. Det er hurtig og lækker aftensmad, som kan laves på 30 minutter. Man kan lave mange lækre one pot opskrifter med ris.

One pot ris

Her finder du en oversigt over alle vores opskrifter på one pot ris. Måske du har hørt om one pot pasta før? Men har du prøvet one pot ris? Det er samme princip med, at man kun bruger en gryde eller ét fad til retten. Det er derfor retter, hvor der er minimal opvask og nem tilberedningsmetode. Og det er netop hvad man også får med de her one pot retter med ris. Det er nemme alt-i-et-fad retter, som er lavet med ris.

Det er nemme aftensmadsretter, som stort set passer sig selv og hvor der, som sagt, er minimalt oprydningsarbejde. Prøv blandt andet vores bagte ris med kylling, som får sådan en risotto-agtig konsistens, hvilket er superlækkert. Det er i hvert fald en opskrift, som er rigtig populær blandt jer. Generelt får vi forespørgsler på opskrifter som disse, da de passer perfekt ind i en travl hverdag, hvor aftensmaden gerne skal klares hurtigt. Men hvor man samtidig ikke vil gå på kompromis med det ”hjemmelavede måltid” eller med smagen for den sags skyld.

One pot retter med ris

Man kan lave så mange one pot retter med ris og her er bare et lille udpluk. Vi har også på vores to-do liste, at vi gerne vil lave flere retter som disse, da de er så populære blandt jer. Nu hvor vi begge også er blevet mødre og har fået en endnu travlere hverdag, så benytter vi os også selv af disse retter. Men one pot retterne med ris er ofte lavet ud fra samme princip. En masse ingredienser i en gryde eller i et fad og så skal det egentlig bare passe sig selv. Måske skal man lige røre i det engang i mellem, men ellers passer det sig selv. Det kan laves i en vegetarisk udgave, med kød eller med masser af grøntsager, hvis man har fokus på det.

One pot i ovn med ris

Vi laver ofte en one pot ret i ovn med ris på dage, hvor overskuddet er lavt og man ikke har overskud til at have gang i 3 gryder og hele komfuret. Så er det dejligt at kunne putte ingredienserne i et fad og så sætte sin one pot ret med ris i ovn. Vi er også glade for ris og kan generelt godt lide retter med ris, så det er jo total win-win.

One pot retter i ovn

One pot retter i ovn er blevet så populære. Vi tror, at det hele startede med one pot pastaen og så fandt man ud af, at man i stor grad kunne bruge samme koncept med ris. Når man tilbereder risene i ovn sammen med alle de resterende ingredienser, så får de også meget mere smag, end hvis man blot kogte dem ved siden af. Det synes vi i hvert fald er rigtig godt, og det er også en af grundene til, at vi er vilde med det.

Ris retter i fad

Nu har du forhåbentlig fået lidt inspiration til ris retter i fad. Men ellers kan du bruge mange af disse opskrifter som grundopskrifter og så blot bruge de grøntsager og det kød, som du bedst kan lide. Man kan også krydre det anderledes. Bare man har styr på ris til vand ratioen, så er det faktisk rigtig nemt at lave risretter i fad.

Aftensmad med ris

Så næste gang du står og ikke ved hvad for noget aftensmad med ris du skal lave, så kan det være du skal kaste dig ud i en one pot med ris. Det er i hvert fald en børnevenlig ret, som vores børn elsker og altid spiser meget af, når vi får det.

Hvad kan jeg servere til one pot ris?