Salat med agurk og tomat

Salat med agurk og tomat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker salat med agurk og tomat. Den er toppet med bøfmozzarella, balsamico og ristede pinjekerner. En nem grøn salat.

Ingrediensliste

 • 5 stk. tomat
 • 0,5 stk. agurk
 • 1 stk. rødløg
 • 1 pk. frisk mozzarella
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 30 g. pinjekerner
 • 1 dl. balsamico
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kom balsamicoeddike op i en gryde.
 2. Tænd blusset for middel varme.
 3. Lad det simre til det er reduceret til den halve mængde (det tager ca. 10 minutter – pas på, at det ikke brænder på, så hold øje). Når den køler af, så tykner den også en smule, så pas på ikke at koge den for meget ind.
 4. Tag gryden af varmen og hæld din glace over i en beholder.
 5. Opvarm en tør pande. Rist kort pinjekernerne til de får farve. Tag dem herefter af.
 6. Skær tomater i både eller halver dem, hvis du bruger cherrytomater.
 7. Halver agurk og skær i skiver.
 8. Skær rødløg i tynde både.
 9. Vend tomat, agurk og rødløg sammen.
 10. Fordel på et fad. Fordel revet mozzarella udover.
 11. Fordel balsamicoglace og olivenolie udover.
 12. Fordel herefter basilikum, ristede pinjekerner samt lidt groft salt og friskkværnet peber udover.
 13. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på salat med agurk og tomat

Sådan en simpel salat med agurk og tomat kan nemt piftes op med en omgang mozzarella, balsamico og ristede pinjekerner. Det er sådan en salat, som man kan lave ud af nærmest ingenting, men som man kan få til at smage og ligne en million. Det er nogle råvarer, som vi stort set altid har, så man kan hurtigt lige bikse sådan en salat her sammen til aftensmaden.

Den består af tomater, agurk, rødløg, frisk bøfmozzarella, frisk basilikum, balsamico-glace og ristede pinjekerner. Den absolut dejligste og mest simple salat, som smager godt som tilbehør til stort set alt! Server den til en god grillet bøf, måske med nogle bagte kartofler også. Så har du alletiders sommermenu, som ikke kræver det store.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grønne salater her

Salat med agurk og tomat

Grøn salat med agurk

Hvis du har fulgt med herinde længe, så ved du, at vi er glade for at bruge frugter og bær i vores salater. Men man skal ikke underkende en salat som denne. Få, billige ingredienser, som trylles om til en smagfuld og lækker salat. Kombinationen af det sprøde agurk, de søde tomater, den syrlige balsamico og de ristede pinjekerner er helt fantastisk.

Prikken over i’et er uden tvivl balsamico-glacen, som laves af balsamicoeddike. Sådan en omgang kan vi anbefale altid at have i baghånden. Det kan nemlig fuldstændig transformere dine salater. Især de grønne salater, tomatsalater, melonsalater osv. Den der kombination af det søde og det syrlige i glacen smager helt fantastisk.

Salat med agurk og tomat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar