Bagt ris med kylling

Bagt ris med kylling
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

60 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på bagt ris med kylling. En lækker risret, som fungerer på samme måde som de populære one pot retter. Alle ingredienserne i ét fad og så i ovnen. Det er nem aftensmad, når det er bedst.

Ingrediensliste

 • 3 fed hvidløg
 • 1 stk. løg
 • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • 2,5 dl. vand
 • 1 stk. hønsebouillonterning
 • 450 g. kyllingebryst
 • 135 g. parboiled ris
 • 1 dl. madlavningsfløde
 • 20 g. parmesan

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak det meget fint.
 3. Find et lille ovnfast fad. Hæld olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
 4. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
 5. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med smuldret hønsebouillionterning og rør rundt og sæt til side.
 6. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
 7. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
 8. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
 9. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 25 min.
 10. Når de 25 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tag evt. kylling op. Tilsæt madlavningsfløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost. Læg kyllingefileter tilbage i fadet.
 11. Sæt fadet ind i ovnen igen i 15 min.
 12. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 min. Server evt. med revet parmesanost, limebåde og lidt friskhakket persille. Ville også være lækkert at servere en frisk bønnesalat til.
Bedøm denne ret

Opskrift på bagt ris med kylling

Opskrift på bagt ris med kylling. Er du til nem aftensmad, som skal være let at lave? Så er denne opskrift lige noget for dig. Bagt ris med kylling i ét fad. Det er en ret ala de populære one pot retter. Man putter nemlig bare det hele op i et fad og så bages det i ovnen.

Det bliver til en lækker og cremet risret med kylling, som på en måde får konsistens som risotto. Vi har i hvert fald fået god respons på retten fra folk, som siger, at den er god hvis man er 1 eller 2 personer eller blot skal lave aftensmad til få personer.

LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling

Bagt ris med kylling

Kan man bruge andet end ris?
Ja, du kan sagtens bruge andet end ris. Vi har også prøvet med bulgur, både almindelig bulgur og fuldkornsudgaven. Det smager også super godt og er en sund variation. Du kan også tilsætte grøntsager til retten. Peberfrugt, squash, champignon eller gulerødder smager også godt der i. Det her er blot en basis opskrift og så kan man egentlig bare tilpasse det til sine egne smagsløg.

Det er billig og nem aftensmad, som kræver meget få ingredienser. Vi elsker, at man stadig kan lave god mad, selvom det skal være på budget. Det er altså bare mad for fattigrøve, når det er aller bedst.

Alt-i-et-fad ret

Vi elsker de her retter, hvor alt bare skal i et fad og så i ovnen. Du kan lave retten i et ovnfast fad eller i en pande, som kan gå i ovnen. Hvis du gerne vil have flere af sådanne opskrifter, så smid endelig en kommentar eller en besked. Vi elsker at udvikle opskrifter til aftensmad, som I har lyst til at få.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Har i prøvet at fryse retten ned for at opvarme den senere? Vil høre om det kan fungerer, nu man bor alene, kan man spare en del ved at lave dobbeltportion af denne ☺️

  1. Hej Stine

   Det er ikke noget vi selv har prøvet, men umiddelbart burde det godt kunne lade sig gøre 🙂

   Knus

  1. Hej Rikke,

   Det kan du sagtens. Dog bliver risene lidt mere klistret. Vi vil bage det i lidt færre minutter i ovnen, da basmatiris er lidt finere 🙂

   Kh

 2. Hvis man nu ikke er så vild med hvidløg, vil man så fx kunne bruge karry eller anden krydderi til at give smag? 😊

  1. Hej,

   Ja du kan tilsætte lige præcis de krydderier, du har lyst til. Karry, paprika, oregano, timian osv. 🙂

   Kh

 3. Jeg synes tidsangivelsen for opskriften er en smule optimistisk…? Inkl trække-tid er det 55 min bare i sig selv, og det er uden højde for ind-ud-tilsæt-rør-sammen osv🙈😅
  Vil med princippet i opskriften, gerne mere som det her, med med realistisk tid på😉

 4. Det er en virkelig skøn ret! Jeg tilføjede en håndfuld groft snittede forårsløg inden de sidste 15 minutter i ovnen og ekstra hvidløg.

 5. Hej 🙂
  Det er desværre ikke muligt at få madlavningsfløde hvor jeg bor. Vil piskefløde kunne bruges fint som erstatning?

  På forhånd tak

Skriv en kommentar