Tilmeld nyhedsbrev

Bagt ris med kylling

Bagt ris med kylling

Bagt ris med kylling

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på bagt ris med kylling. En lækker risret, som fungerer på samme måde som de populære one pot retter. Alle ingredienserne i ét fad og så i ovnen. Det er nem aftensmad, når det er bedst.

Ingrediensliste

  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2,5 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 350 g. kyllingebryst
  • 135 g. ris
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 20 g. parmesan

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at hakke løg i fine tern. Pres hvidløg i en hvidløgspres eller hak den meget fint.
2. Find et lille ovnfast fad. Hæld 2 spsk. olie, hakket løg og hvidløg i. Rør det hele godt rundt med en ske eller gaffel.
3. Bag denne blanding i ovnen i 10 min.
4. Imens at løg-hvidløgsblandingen bager i ovnen, så gør du de resterende ting klar. Kog 250 ml. vand i en elkedel eller i en lille gryde. Bland kogende vand med din hønsebouillionterning og rør rundt og sæt til side.
5. Vej ris af. Fjern sener osv. fra kyllingefilet. Krydr din kylling med lige præcis de krydderier du ønsker. Vi lavede en blanding af paprika, hvidløgspulver, timian, salt og peber og lidt olie og vendte kyllingen i dette.
6. Når de 10 min. er gået, så tager du fadet ud af ovnen.
7. Tilsæt nu ris og kyllingebouillion med vand og rør det hele godt rundt med en gaffel eller ske.
8. Placer til sidst dine kyllingefileter oven i fadet. Dæk fadet med sølvpapir og sæt det ind i ovnen i 30 min.
9. Når de 30 min. er gået, så tages fadet ud af ovnen. Sølvpapir fjernes. Tilsæt 1 dl. fløde og rør det hele godt rundt. Tilsæt evt. også lidt revet parmesanost.
10. Sæt fadet ind i ovnen igen i 15 min.
11. Tag fadet ud og lad det stå og trække i 5 min. Server evt. med revet parmesanost, limebåde og lidt friskhakket persille. Ville også være lækkert at servere en frisk bønnesalat til.

Bedøm denne ret

Opskrift på bagt ris med kylling. Er du til nem aftensmad, som skal være let at lave? Så er denne opskrift lige noget for dig. Bagt ris med kylling i ét fad. Det er en ret ala de populære one pot retter. Man putter nemlig bare det hele op i et fad og så bages det i ovnen.

Det bliver til en lækker og cremet risret med kylling, som på en måde får konsistens som risotto. Vi har i hvert fald fået god respons på retten fra folk, som siger, at den er god hvis man er 1 eller 2 personer eller blot skal lave aftensmad til få personer.

LÆS OGSÅ: One-pot thaisuppe med kylling

Bagt ris med kylling

Kan man bruge andet end ris?

Ja, du kan sagtens bruge andet end ris. Vi har også prøvet med bulgur, både almindelig bulgur og fuldkornsudgaven. Det smager også super godt og er en sund variation. Du kan også tilsætte grøntsager til retten. Peberfrugt, squash, champignon eller gulerødder smager også godt der i. Det her er blot en basis opskrift og så kan man egentlig bare tilpasse det til sine egne smagsløg.

Det er billig og nem aftensmad, som kræver meget få ingredienser. Vi elsker, at man stadig kan lave god mad, selvom det skal være på budget. Det er altså bare mad for fattigrøve, når det er aller bedst.

Alt-i-et-fad

Vi elsker de her retter, hvor alt bare skal i et fad og så i ovnen. Du kan lave retten i et ovnfast fad eller i en pande, som kan gå i ovnen. Hvis du gerne vil have flere af sådanne opskrifter, så smid endelig en kommentar eller en besked. Vi elsker at udvikle opskrifter til aftensmad, som I har lyst til at få.

Husk også at følge med på vores Youtube-kanal og vores Facebookside, hvor vi deler ud af vores bedste opskrifter og en masse madinspiration.

Kommentarer

  1. Har i prøvet at fryse retten ned for at opvarme den senere? Vil høre om det kan fungerer, nu man bor alene, kan man spare en del ved at lave dobbeltportion af denne ☺️

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven