Bananvafler

Opskrift på bananvafler
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på sprøde bananvafler lavet med bananer, havregryn og æg. Sunde og mættende vafler, som er så lækre til morgenmad.

Ingrediensliste

  • 2 stk. banan
  • 120 g. havregryn
  • 2 æg
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0,25 tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienserne til en ensartet dej. Vi brugte en almindelig blender, men du kan også bruge en stavblender.
  2. Smør et opvarmet vaffeljern med lidt olie eller smør og bag hver vaffel indtil de er gyldenbrune.
  3. Server eventuelt med frisk banan eller andet frugt.
Bedøm denne ret

Opskrift på bananvafler

Sprøde og sunde bananvafler lavet med søde bananer, havregryn og æg. De her vafler med banan er så gode! Vi spiser dem ofte til morgenmad eller som en sundere dessert med frisk frugt til. Samtidig er de bare super nemme at lave. Det kræver selvfølgelig, at man har et vaffeljern, men har du det, så kan vi virkelig anbefale dem her.

Sammenlignet med almindelige gammeldags vafler, så har vi byttet nogle af ingredienserne ud. Der er eksempelvis ikke noget tilsat hvidt sukker i. I stedet er de her sødet med bananer. Da sødmen kommer fra bananerne, så er det også vigtigt, at de er godt modne. Jo mere modne bananerne er, jo mere sødme giver de i dejen. Derudover har vi brugt havregryn, hvilket gør, at de også mætter godt. Vaflerne egner sig derfor perfekt som en sund morgenmad. Vi laver også ofte en stor portion og så fryser vi dem blot ned. En hurtig tur på brødristeren og så har du en lun og sprød vaffel, som smager (næsten) nylavet!

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vafler

Opskrift på bananvafler

Vafler med havregryn

De er som sagt lavet med havregryn, som gør, at de mætter ekstra godt. Selvom der er havregryn i, så får du stadig sprøde og lækre vafler. Det er samtidig en super nem måde at få lidt ekstra fibre ind i kosten uden, at det som sådan kan smages og hvor det ikke behøves at være havregrød eller havregryn med mælk. Vi er i hvert fald kæmpe fans af de her vafler til morgenmad.

Opskrift på bananvafler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar