Panerede jomfruhummerhaler Panerede jomfruhummerhaler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Lækker og nem opskrift på panerede jomfruhummerhaler med tartarsauce, som er den perfekte appetizer eller snack til nytår. Ingrediensliste Panerede jomfruhummerhaler 20 stk. jomfruhummerhaler 1 stk. æg 50 g. hvedemel 50 g. pankorasp salt/peber 3 dl. raps- eller solsikkeolie Tartarsauce 100 g. mayonnaise 2 spsk. creme fraiche 0,25 bundt purløg 0,25 bundt frisk dild 0,25 bundt frisk persille 1 tsk. citronsaft 1 spsk. cornichoner 1 spsk. kapers 1 tsk. sød sennep salt/peber Fremgangsmåde Tartarsauce Hak krydderurter, cornichoner og kapers fint. Den måde cornichoner og kapers er angivet i vægt er i finthakket tilstand. Rør alle ingredienserne sammen. Smag evt. med mere citronsaft eller sennep. Sæt den på køl indtil servering. Panerede jomfruhummerhaler Nu til jomfruhummerhalerne. Knæk halen af og brug en saks til at klippe op langs ryggen. Fjern skallen og den mørke tarmstreng. Placer dem i en skål. Fortsæt sådan med dem alle. Kom hvedemel op i en skål, sammen pisket æg i en anden skål og pankorasp blandet med salt/peber i en tredje skål. Varm din olie op i en gryde til ca. 170 grader. Du kan tjekke om olien er klar ved at stikke en tandstik eller lignende ned i olien. Hvis det syder omkring pinden, så er olien klar. Vend først halerne i hvedemel, herefter i æggeblandingen og til sidst i pankorasp. Kom forsigtigt jomfruhummerhalerne ned i den varme olie. Friter dem til de er sprøde og gyldne. Tag dem op og lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle på. Anret de færdige jomfruhummerhaler på et fad. Server med det samme sammen med din tartarsauce. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på panerede jomfruhummerhaler Lækre, panerede jomfruhummerhaler med hjemmelavet tartatsauce er den perfekte appetizer til nytår eller snack. De er mega nemme at lave og så smager de bare helt forrygende! Vi er så småt begyndt at tænke på nytår og nytårsmad. Derfor vil vi selvfølgelig komme med vores bedste bud på hvad man kunne servere. Og de her panerede jomfruhummerhaler blev en kæmpe succes. Vi serverer dem med en hjemmelavet tartarsauce, men det ville også være så godt med en krydderurtedip, trøffelmayo eller chilimayo. Vi kan vidst hurtigt blive enige om, at alt der er paneret og friteret bare altid er en god idé. Hvad serverer du til nytår? Står du selv for maden eller bestiller du ude? Vi vil gerne prøve at komme med inspiration til hvordan man, uden stress, nemt selv kan stå for maden eller i hvert fald dele af maden. Det er så hyggeligt at samles om at lave mad til nytår. LÆS OGSÅ: Se flere ideer på appetizers til nytår Panko-panerede jomfruhummerhaler Vi har selvfølgelig lavet de her panko-panerede jomfruhummerhaler med pankorasp. Pankorasp er SÅ godt, når man skal panere. Flagerne af rasp er lidt større end det man kender fra traditionel rasp. Det gør også, at halerne kun bliver endnu sprødere. Kan du ikke få fat i panko, så kan du selvfølgelig også bare bruge almindelig rasp. Ellers kan du prøve at panere i knuste cornflakes eller knuste tortillachips. Kan jeg lave dem på forhånd? Du kan rengøre jomfruhummerhalerne og lave selve saucen på forhånd. Vi anbefaler at vente med at fritere dem til lige inden servering, da det giver det bedste resultat. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.