Panna cotta med mango

Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

6 timer

Samlet tid

6 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på panna cotta med mango i portionsglas. En nem dessert, som kan laves i god tid. Server med hvid chokolade og lidt friske bær, så har du en af de lækreste og nemmeste sommerdesserter.

Ingrediensliste

  • Panna cotta

  • 3 stk. husblas
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 dl. piskefløde
  • 80 g. sukker
  • Mango coulis

  • 2 stk. husblas
  • 250 g. frosne mangotern
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. appelsinjuice
  • Pynt

  • 50 g. sukker
  • 50 g. mandler

Fremgangsmåde

  1. Først laves panna cottaen. Husblas lægges i koldt vand.
  2. Vaniljestangen halveres og kernerne skrabes ud.
  3. Kog fløden op i en gryde (ikke for høj varme) og tilsæt sukker, vanilje og -bælg.
  4. Lad det koge et par minutter under omrøring.
  5. Tag gryden af varmen, og pres husbladsen for væde og smelt dem i fløden. Rør godt rundt.
  6. Hæld nu fløden i 4-6 glas alt efter størrelse, og stil dem i køleskabet i 4-6 timer til de stivner.
  7. Nu skal mangocoulis laves. Læg 2 blade husblads i koldt vandt.
  8. Fyld en lille gryde med mango, sukker, citronsaft, appelsinjuice og kog det op.
  9. Blend det nu til en ensartet masse, og smelt husbladsen deri.
  10. Lad det stå på komfuret og lad det blive stuetemperatur. Hæld det derefter på panna cottaen og lad dem stivne yderligere i 1 time på køl.
  11. Desserten kan pyntes med bær, frisk mango, nødder eller andet. Vi har pyntet med brændte mandler.
  12. Opvarm en pande med sukker og smelt til karamel. Tilsæt mandler og rør rundt. Hæld mandlerne ud på et bagepapir, lad dem afkøle og hak dem så.
Bedøm denne ret

Opskrift på panna cotta med mango

Opskrift på en lækker panna cotta med mango på toppen. Top med hakket hvid chokolade på toppen og så har du en nem dessert du kan servere for gæster. Da det er en dessert i glas, så bliver den ikke nemmere at servere. 

Panna cotta er en favorit hos os og vi har mange gange serveret den som en nem sommerdessert. Det er en super god dessert, fordi det er en af de desserter, som kan laves i god tid. Den cremet vaniljebudding sammen med den søde og friske mangocoulis, det er altså bare en rigtig sommerkombination.

LÆS OGSÅ: Pavlova med flødeskum og bær

Panna cotta med mango

Vaniljebudding med mango

Panna cotta er egentlig blot et lidt mere fancy ord for en vaniljebudding. Den bliver primært lavet på fløde, sukker og husblas. Det er en super nem dessert, som ikke kræver lang tid i køkkenet.

Kan jeg bruge andet end mango?
Jep, du kan sagtens lave en anden coulis til toppen. Det ville være super lækkert med en hindbær eller jordbærcoulis på toppen også. Vi synes blot, at mango giver sådan en lækker tropisk smag, som samtidig spiller godt sammen med den milde vaniljesmag.

Kan jeg lave den dagen før?
Ja, den har faktisk bedst af at blive lavet dagen før, så den har tid til at sætte sig. Så lav den meget gerne dagen før og nyd, at du kan forberede desserten i god tid, så du undgår stress. Vi elsker i hvert fald selv desserter, hvor man kan gøre det klar dagen før. Især hvis man får gæster og også skal have styr på hovedretten.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hejsa,

      Ja men frys ikke ned i almindelige glas. Så skal det være plastikglas eller bøtter 🙂

      Kh

Skriv en kommentar