Panna cotta med saltkaramel

panna cotta med saltkaramel
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet panna cotta med saltkaramel og hvid krystalliseret chokolade. Den perfekte nytårsdessert, som er nem at lave.

Ingrediensliste

  • Panna cotta

  • 3 stk. husblas
  • 1 tsk. vaniljestang
  • 6 dl. piskefløde
  • 75 g. sukker
  • Saltkaramel

  • 50 g. sukker
  • 15 g. smør
  • 1 dl. piskefløde
  • havsalt
  • Krystalliseret hvid chokolade

  • 50 g. vand
  • 50 g. sukker
  • 50 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

  1. Først laves panna cotta.
  2. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  3. Kog fløde op under omrøring. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland det med sukkeret. Tilsæt det i fløden sammen med bælgen fra vaniljestangen.
  4. Når sukkeret er opløst vrides husblas fri for vand og tilsættes i fløden.
  5. Lad fløden køle lidt af og hæld det derefter på små glas. Stil dem på køl i mindst 2 timer.
  6. Nu skal saltkaramelsaucen laves klar.
  7. Vej alle ingredienser af og tag dem ud i god tid, så de kan få stuetemperatur.
  8. Put sukker i en gryde eller på en pande.
  9. Tænd for middel varme.
  10. Lad sukkeret smelte (uden at du rører i det).
  11. Når sukkeret er smeltet, så tilsættes smør og det røres sammen med sukkeret.
  12. Tilsæt lidt sidst piskefløde og rør det sammen til en ensartet, flydende karamel.
  13. Lad det simre et par minutter. Tag gryden af varmen.
  14. Smag din karamel til med havsalt. Lad den køle af.
  15. Når panna cottaen har sat sig kommes saltkaramelsaucen ovenpå. Stil dem tilbage på køl og lad det sætte sig en smule.
  16. Nu til den hvide chokolade. Hak hvid chokolade fint og hæld det i en skål, der kan tåle høj varme. Vi brugte vores kitchenaid med stålskål og piskeris i stål.
  17. Opvarm en gryde med vand og sukker. Det skal blive 135 grader. Det tager lidt tid at nå 100 grader, men derefter går det stærkt i takt med, at det bliver mere og mere en sirup. Så hold godt øje med det.
  18. Når siruppen har nået en temperatur på 135 grader hældes den over i skålen i en tynd stråle, imens der piskes. I takt med det piskes, så dannes der små chokoladestykker, som ligner krystaller.
  19. Hæld den krystalliserede chokolade over på et stykke bagepapir og lad den køle af.
  20. Pyntes inden servering med guldslik og hvid chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på panna cotta med saltkaramel

Her får du opskriften på en lækker panna cotta med saltkaramel, krystalliseret hvid chokolade og guldkugler. En vaskeægte nytårsdessert, som selvfølgelig også kan serveres resten af året. Vi er virkelig gået all in på nytår med den her dessert. Der er den bløde og cremet Panna cotta i bunden af glasset. Den bliver så toppet med hjemmelavet saltkaramelsauce, krystalliseret hvid chokolade og fine små guldkugler af chokolade. Det er bare den absolut lækreste dessert, som samtidig slet ikke er svær at lave!

LÆS OGSÅ: Chokoladetærte

panna cotta med saltkaramel

Karamel-panna cotta

Vi laver ofte panna cotta med en eller anden form for frugtgele på toppen. Men da vi gerne ville lave en lidt mere nytårsagtig Panna cotta, så faldt valget altså på at lave en saltkaramelsauce, som kunne komme ovenpå. Og det blev en kæmpe succes! Så hvis du er helt pjattet med saltkaramel, så er der ingen tvivl om, at den her dessert lige er noget for dig. Du kan selvfølgelig også blot udelade havsalten, så det bare er en helt almindelig karamelsauce. Det smager også skønt!

Skal den gøres ekstra luksuriøs, så kan den også toppes med friske bær. De friske bær giver nemlig godt modspil til den søde Panna cotta og den søde karamelsauce. Så hvis du ikke er til desserter, som er alt for meget sød med sød på, så put lidt friske bær på også.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar