Pasta i fad med kødboller og tomatsauce Pasta i fad med kødboller og tomatsauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse En nem og lækker pastaret i fad, som bages i ovnen. Alle ingredienserne lægges i et fad hvorefter den bages og voila, så er der nem og hurtig aftensmad med minimal opvask. I stedet for kødboller, så kan retten også laves med kylling. Ingrediensliste Kødboller 500 g. hakket oksekød 1 stk. æg 2 tsk. løgpulver 2 tsk. hvidløgspulver 2 spsk. havregryn 0,5 dl. mælk salt/peber Pastasauce 225 g. pasta 400 g. hakkede tomater på dåse 2,5 dl. mælk 2,5 dl. vand 2 tsk. hvidløgspulver 2 tsk. løgpulver 2 tsk. tørret basilikum 2 tsk. tørret oregano 2 spsk. olivenolie 2 spsk. ketchup 30 g. parmesan Fremgangsmåde Start med at lave kødbollerne. Rør alle ingredienserne sammen. Form til små kødboller. Du kan enten vælge at stege dem på en pande eller lave dem i ovnen. Hvis du laver dem i ovnen, tænd da ovnen på 200 grader varmluft. Læg kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Bag dem i ca. 10 minutter. Tag dem ud og sæt til side, imens du gør det resterende klar. I et stort ovnfast fad blandes alle de resterende ingredienser (pasta skal ikke koges først). Rør det hele godt sammen og put til sidst kødbollerne ned i fadet. Dæk fadet til med staniol og sæt det i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 min. Efter de 30 min. er gået, så tages staniol af og den bages videre i 10 min. Tag fadet ud af ovnen og rør det hele rundt med en ske. Lad det stå og trække et par min, så saucen kan få lov at trække sig sammen. Pynt til sidst med frisk parmesanost og evt. lidt friskhakket persille eller andet grønt. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Ildfast fad, sort Køb her Fiskars gryde Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på pasta i fad med kødboller og tomatsauce Den lækreste pasta i fad med kødboller lavet på hakket oksekød og tomatsovs. Den her ret kan man kalde en form for one pot eller alt-i-et-fad, da alle ingredienserne bare skal op i fadet og herefter bages i ovnen. Den er bare skøn til aftensmad de dage, hvor man har travlt og den skal være så nem og hurtig som muligt. Vi spiser ofte retten de dage, hvor vi kommer hjem fra skole kl. 17 og hurtigt skal have noget at spise inden vi skal videre til håndbold om aftenen. Den passer jo sig selv i ovnen, så imens den bager, så plejer vi at få ordnet lidt huslige ting. LÆS OGSÅ: One pot pasta med spinat og kylling Pastaret i ovn Så hvis du mangler ideer til lækre pastaretter, som kan tilberedes i ovnen, så skal du helt sikkert prøve denne. Du kan også sagtens lave en stor portion af kødbollerne. Så kan de fryses ned og er super nemme at tage op til en omgang pastaret i ovn. Vi får mange spørgsmål omkring pastaen – om den tilberedes inden den kommes i og det gør den ikke. Vi kommer den bare rå i og så bliver den tilberedt i selve saucen. Pastaen får derfor også masser af smag, da pastaen suger den dejlige sauce. Pasta i fad med oksekød Så hvis du mangler en ny ide til aftensmad, så kan vi varmt anbefale dig at prøve den her omgang pasta i fad med kødboller. De små kødboller er fyldt med smag og så er det mega smart at tilberede dem i ovnen. På den måde skal man ikke have gang i en pande og det minimerer opvasken. Sådan nogle retter elsker vi, da de er smarte i en travl hverdag. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Emma Bare helt almindelige hakkede tomater på dåse fra Netto. Meget sødt? Det lyder lidt mystisk 🙂 Knus Svar
Kan retten mon fryses før tilberedningen i ovnen? Sådan at man bare kan tage det direkte fra frost og ind i ovnen 🙂 Svar
Simpelthen helt fantastisk opskrift! Min kæreste og jeg var meget begejstrede og den er nu tilføjet som en af vores go-to-retter ? Svar
Hej Dorthe, Det kan du godt, men du skal nok tilsætte lidt ekstra vand og så skal det også have lidt længere tid i ovnen. 🙂 Kh Svar
Hej, Det har vi faktisk ikke selv forsøgt. Er lidt usikker på hvordan formen vil holde, men prøv det da af. Måske det gør retten meget nemmere 🙂 Kh Svar
Hej Dona, Vi har blot skrevet salt/peber på ingredienslisten, da det er så individuelt hvor meget man vil have i. Hvis du laver sådan en rørt fars, så har du måske en idé om hvad du plejer at komme i. Ellers så ved du i hvert fald, at du næste gang skal have mere i end du havde denne gang 🙂 Kh Svar
Lyder vildt lækkert. Skal lave den i dag. Jeg prøver at tilføje en lille dåse kokosmælk, det tror jeg gør den ekstra lækker – hvis man altså er til kokos 😉 det bliver spændende. Svar
Jeg jar fulgt opskriften 100% og efler 30 min var pastaeren overhovde ikke færdige. Det tog ca 1 time før de var færdige, men det smagt godt Svar
Hvor mange kødboller laver du? Jeg lavede 20 stk. og puttede dem i ovnen i 10 min, og derefter i retten i de 40 min. Jeg synes de blev lidt tørre. Men god smag. Tænkte på om jeg skulle lave dem større, give dem kortere tid eller måske prøve at putte dem rå i fadet… 😊 Svar
Hej Gitte, Ja prøv at lave dem lidt større og vælg også gerne hakket kød med en høj fedtprocent 🙂 Kh Svar
Hej Skal pasta kommes i fadet til en start og have 30-40 minutter? Eller først tilsættes når man tager stainolet af de sidste 10 minutter? Svar
Kan man mon lave retten helt færdig dagen inden, og så bare putte den i ovnen inden man skal spise den? Svar