Pasta i fad med kødboller og tomatsauce × Pasta i fad med kødboller og tomatsauce Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutterTilberedningstid 45 minutterSamlet tid 1 time Del Pin Print BeskrivelseEn nem og lækker pastaret i fad, som bages i ovnen. Alle ingredienserne lægges i et fad hvorefter den bages og voila, så er der nem og hurtig aftensmad med minimal opvask. I stedet for kødboller, så kan retten også laves med kylling.IngredienslisteKødboller 500 g. hakket oksekød 1 stk. æg 2 tsk. løgpulver 2 tsk. hvidløgspulver 2 spsk. havregryn 0,5 dl. mælk salt/peberPastasauce 225 g. pasta 400 g. hakkede tomater på dåse 2,5 dl. mælk 2,5 dl. vand 2 tsk. hvidløgspulver 2 tsk. løgpulver 2 tsk. tørret basilikum 2 tsk. tørret oregano 2 spsk. olivenolie 2 spsk. ketchup 30 g. parmesanLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeStart med at lave kødbollerne. Rør alle ingredienserne sammen. Form til små kødboller. Du kan enten vælge at stege dem på en pande eller lave dem i ovnen. Hvis du laver dem i ovnen, tænd da ovnen på 200 grader varmluft. Læg kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Bag dem i ca. 10 minutter.Tag dem ud og sæt til side, imens du gør det resterende klar.I et stort ovnfast fad blandes alle de resterende ingredienser (pasta skal ikke koges først). Rør det hele godt sammen og put til sidst kødbollerne ned i fadet. Dæk fadet til med staniol og sæt det i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 min.Efter de 30 min. er gået, så tages staniol af og den bages videre i 10 min.Tag fadet ud af ovnen og rør det hele rundt med en ske. Lad det stå og trække et par min, så saucen kan få lov at trække sig sammen. Pynt til sidst med frisk parmesanost og evt. lidt friskhakket persille eller andet grønt.Server med det samme.Lås skærmMummum anbefaler: Vores favoritterMadlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:Ildfast fad, sortKøb her Fiskars grydeKøb her Fiskars kokkeknivKøb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.Opskrift på pasta i fad med kødboller og tomatsauceDen lækreste pasta i fad med kødboller lavet på hakket oksekød og tomatsovs. Den her ret kan man kalde en form for one pot eller alt-i-et-fad, da alle ingredienserne bare skal op i fadet og herefter bages i ovnen. Den er bare skøn til aftensmad de dage, hvor man har travlt og den skal være så nem og hurtig som muligt. Vi spiser ofte retten de dage, hvor vi kommer hjem fra skole kl. 17 og hurtigt skal have noget at spise inden vi skal videre til håndbold om aftenen. Den passer jo sig selv i ovnen, så imens den bager, så plejer vi at få ordnet lidt huslige ting.LÆS OGSÅ: One pot pasta med spinat og kylling Pastaret i ovnSå hvis du mangler ideer til lækre pastaretter, som kan tilberedes i ovnen, så skal du helt sikkert prøve denne. Du kan også sagtens lave en stor portion af kødbollerne. Så kan de fryses ned og er super nemme at tage op til en omgang pastaret i ovn. Vi får mange spørgsmål omkring pastaen – om den tilberedes inden den kommes i og det gør den ikke. Vi kommer den bare rå i og så bliver den tilberedt i selve saucen. Pastaen får derfor også masser af smag, da pastaen suger den dejlige sauce. Pasta i fad med oksekødSå hvis du mangler en ny ide til aftensmad, så kan vi varmt anbefale dig at prøve den her omgang pasta i fad med kødboller. De små kødboller er fyldt med smag og så er det mega smart at tilberede dem i ovnen. På den måde skal man ikke have gang i en pande og det minimerer opvasken. Sådan nogle retter elsker vi, da de er smarte i en travl hverdag.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan man mon lave retten helt færdig dagen inden, og så bare putte den i ovnen inden man skal spise den?Svar
HejSkal pasta kommes i fadet til en start og have 30-40 minutter? Eller først tilsættes når man tager stainolet af de sidste 10 minutter?Svar
Hvor mange kødboller laver du? Jeg lavede 20 stk. og puttede dem i ovnen i 10 min, og derefter i retten i de 40 min. Jeg synes de blev lidt tørre. Men god smag. Tænkte på om jeg skulle lave dem større, give dem kortere tid eller måske prøve at putte dem rå i fadet… 😊Svar
Hej Gitte,Ja prøv at lave dem lidt større og vælg også gerne hakket kød med en høj fedtprocent 🙂KhSvar
Jeg jar fulgt opskriften 100% og efler 30 min var pastaeren overhovde ikke færdige. Det tog ca 1 time før de var færdige, men det smagt godtSvar
Lyder vildt lækkert. Skal lave den i dag. Jeg prøver at tilføje en lille dåse kokosmælk, det tror jeg gør den ekstra lækker – hvis man altså er til kokos 😉 det bliver spændende.Svar
Hej Dona,Vi har blot skrevet salt/peber på ingredienslisten, da det er så individuelt hvor meget man vil have i. Hvis du laver sådan en rørt fars, så har du måske en idé om hvad du plejer at komme i. Ellers så ved du i hvert fald, at du næste gang skal have mere i end du havde denne gang 🙂KhSvar
Hej,Det har vi faktisk ikke selv forsøgt. Er lidt usikker på hvordan formen vil holde, men prøv det da af. Måske det gør retten meget nemmere 🙂KhSvar
Hej Dorthe,Det kan du godt, men du skal nok tilsætte lidt ekstra vand og så skal det også have lidt længere tid i ovnen. 🙂KhSvar
Simpelthen helt fantastisk opskrift! Min kæreste og jeg var meget begejstrede og den er nu tilføjet som en af vores go-to-retter ?Svar
Kan retten mon fryses før tilberedningen i ovnen? Sådan at man bare kan tage det direkte fra frost og ind i ovnen 🙂Svar
Hej EmmaBare helt almindelige hakkede tomater på dåse fra Netto. Meget sødt? Det lyder lidt mystisk 🙂KnusSvar