Tilmeld nyhedsbrev

Pasta i fad med kødboller og tomatsauce

Pasta i fad med kødboller og tomatsauce

Pasta i fad med kødboller og tomatsauce

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En nem og lækker pastaret i fad, som bages i ovnen. Alle ingredienserne lægges i et fad hvorefter den bages og voila, så er der nem og hurtig aftensmad med minimal opvask. I stedet for kødboller, så kan retten også laves med kylling.

Ingrediensliste

Kødboller

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 spsk. vand
  • Salt/peber

Pastasauce

  • 225 g. pasta
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2,5 dl. mælk
  • 2,5 dl. vand
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. basilikum
  • 2 tsk. oregano
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. ketchup
  • 30 g. parmesan

Fremgangsmåde

1. Start med at lave kødbollerne. Rør alle ingredienserne sammen. Form til små kødboller. Du kan enten vælge at stege dem på en pande eller lave dem i ovnen. Hvis du laver dem i ovnen, tænd da ovnen på 200 grader varmluft. Læg kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller i et ildfast fad. Bag dem i ca. 15 min.
2. Tag dem ud og lad dem køle af.
3. I et stort ovnfast fad blandes alle de resterende ingredienser (pasta skal ikke koges først). Rør det hele godt sammen og put til sidst kødbollerne ned i fadet. Dæk fadet til med staniol og sæt det i ovnen ved 200 grader varmluft i 30 min.
4. Efter de 30 min. er gået, så tages staniol af og den bages videre i 10 min.
5. Tag fadet ud af ovnen og rør det hele rundt med en ske. Lad det stå og trække et par min, så saucen kan få lov at trække sig sammen. Pynt til sidst med frisk parmesanost og evt. lidt friskhakket persille eller andet grønt.
6. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Pasta i fad med kødboller og tomatsauce

Den lækreste pasta i fad med kødboller lavet på hakket oksekød og tomatsovs. Den her ret kan man kalde en form for one pot eller alt-i-et-fad, da alle ingredienserne bare skal op i fadet og herefter bages i ovnen.  

Den er bare skøn til aftensmad de dage, hvor man har travlt og den skal være så nem og hurtig som muligt. Vi spiser ofte retten de dage, hvor vi kommer hjem fra skole kl. 17 og hurtigt skal have noget at spise inden vi skal videre til håndbold om aftenen. Den passer jo sig selv i ovnen, så imens den bager, så plejer vi at få ordnet lidt huslige ting.

LÆS OGSÅ: One pot pasta med spinat og kylling

Pasta i fad med kødboller og tomatsauce Pasta i fad med kødboller og tomatsauce

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Emma

      Bare helt almindelige hakkede tomater på dåse fra Netto.
      Meget sødt? Det lyder lidt mystisk 🙂

      Knus

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven