Pasta med oksemørbrad Pasta med oksemørbrad Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Vores bedste opskrift på pasta med oksemørbrad og tomatsauce. En virkelig lækker pastaret med stykker af oksemørbrad. Ingrediensliste Hjemmelavet pasta 400 g. durummel 4 stk. æg Tomatsauce og oksemørbrad 400 g. oksemørbrad 1 stk. løg 3 fed hvidløg 200 g. cherrytomater 1 spsk. tomatpure 2 tsk. paprika 400 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. grøntsagsbouillonterning 2 spsk. mascarpone 40 g. parmesan 1 bundt frisk basilikum salt/peber Fremgangsmåde Hjemmelavet pasta Kom durummel ud på bordet. Lav en fordybning i midten. Klik æg ud i hullet. Tag en gaffel og begynd at inkorporere melet rundt om, så det får en paste-agtig konsistens. Bliv ved indtil du har alt melet med. Herefter begynder du at ælte dejen med hænderne. Som den æltes, jo mere glat og smidig vil dejen blive. Det tager ca. 15 minutter at ælte dejen godt sammen. Den skal være elastisk og når man trykker på dejen, så skal den gerne “springe” tilbage. Kom husholdningsfilm rundt om dejen og kom dejen i køleskabet i 30 minutter, så den får lov til at hvile. Tag dejen ud. Pak den ud af husholdningsfilmen. Del den i 2 eller 4, alt efter hvor stor en klump du vil arbejde med. Tag en af klumperne. Kom lidt mel på bordet og vend dejen i det. Tryk den flad og begynd herefter at komme dejen i pastamaskinen. På vores maskine kan man indstille tykkelsen. I starten starter vi højt og så laver vi den tyndere og tyndere ved at justere på indstillingerne. Herefter ændrede vi maskinen, så den skar det ud til fettuccine pasta. Efter pastaen er skåret ud til fettuccine, så vender vi pastaen med lidt mel, så de ikke hænger sammen. Pastaen kan også tørres på et tørrestativ til pasta. Vent med at koge det til lige inden det skal bruges. Pastasauce Rens mørbrad fri for sener. Skær ud i strimler eller tern. Hak løg og hvidløg fint. Halver cherrytomater. Varm en pande op med fedtstof. Kom oksemørbrad på og brun det godt af på alle sider. Krydr med salt/peber. Tag det herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof. Kom så løg, hvidløg og cherrytomater på. Lad det sautere et par minutter. Tilsæt så paprika, tomatpure, hakkede tomater på dåse og smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden). Rør det godt sammen. Skru en anelse ned for blusset og lad det simre ved middel varme. Lad det simre 5-10 minutter. Tilsæt til sidst mascarpone, revet parmesan, samt frisk basilikum. Smag til med salt/peber. Kom også oksemørbrad op i saucen og lad den varme med. Kog vand til pasta. Kom godt med salt i. Kom den friske pasta i og kog den til den er al dente. Det tager 1-2 minutter, så vær meget opmærksom. Tag lidt pastavand fra i en skål eller kop. Dræn pastaen og kom den så over i tomatsaucen. Tilsæt lidt pastavand og vend det godt sammen. Anret pastaen med frisk basilikum og revet parmesan på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på pasta med oksemørbrad Skal du lave en virkelig luksuriøs omgang pasta, så skal du lave pasta med oksemørbrad! Så lækkert, så nemt og så kræver det kun få ingredienser. Hvis du vil tage din pasta til næste level, så er oksemørbrad den helt rigtige måde at gøre det på. Laver du så også pastaen fra bunden, så har du virkelig den ultimative weekendmenu eller gæstemenu. Vi ELSKER pastaretter. Det smager så godt, kan laves på et utal af måder og så skuffer det aldrig. Vi har de seneste år også begivet os ud i at lave pasta fra bunden. Har man tiden, så kan det virkelig løfte ens pastaret til det næste niveau. Det har vi gjort i den her pasta med oksemørbrad og tomatsauce. En virkelig god og smagfuld pastaret med stykker af oksemørbrad, som er vendt i en cremet tomatsauce med mascarpone og frisk basilikum. Simpelt, men så godt. Server den for dine gæster. De vil ikke blive skuffede. Laver du også pastaen selv, så vil vi vædde med, at de bliver så imponerede. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på pastaretter med oksekød her Pastaret med oksemørbrad Det er virkelig en god og nem opskrift på pastaret med oksemørbrad. Udover at indeholde oksemørbrad, så er der også halve cherrytomater i. Selve tomatsaucen består af løg, hvidløg, tomater, lidt paprika, mascarpone og frisk basilikum. Man skal virkelig ikke undervurdere den her tomatsauce. Mascarponen gør den så cremet og lækker og er lige prikken over i’et. Hvis du ikke vil bruge oksemørbrad, så kan den også sagtens laves med oksekødsstrimler af en anden udskæring. Vi bruger ofte bimørbraden fra en oksemørbrad. Den del, som man alligevel skærer fra. Så går den ikke til spilde og det er stadig noget superlækkert kød. Så total win-win. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.