Lækre hverdagsopskrifter

Pastaret med laks, asparges og ristede pinjekerner

Pastaret med laks
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pastaret med laks. Det hele er vendt i en skøn sauce, friske asparges og ristede pinjekerner. Skøn og sund aftensmad, både til hverdag og når du skal have gæster.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 bundt friske asparges
  • 100 g. cherrytomater
  • 200 g. laksefilet
  • 1 stk. fiskebouillonterning
  • 1 dl. vand
  • salt/peber
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2,5 dl. madlavningsfløde
  • 300 g. pasta
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 50 g. pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  2. Hak hvidløg og løg fint.
  3. Skær enderne af asparges og skær i mindre stykker.
  4. Halver cherrytomater.
  5. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt pinjekernerne til panden og vend dem jævnligt, indtil de begynder at få farve. Når de har fået farve, så tages de af panden.
  6. Sæt panden tilbage på blusset. Tilsæt smør eller olie.
  7. Tilsæt løg og hvidløg til panden. Lad det sautere til det bliver blødt.
  8. Tilsæt vand, smuldret bouillonterning og madlavningsfløde. Lad det hele simre 5-10 minutter ved middel varme.
  9. Imens det simrer gøres laks klar. Krydr laks med salt og peber.
  10. Varm en pande op med smør eller olie. Tilsæt laks til panden (skindsiden ned af). Steg den i ca. 3-5 minutter på hver side ved middel varme. Når der begynder at komme sådan noget hvidt noget ud af siderne på laksen, så er den færdig. Tag panden af varmen og sæt laksen til side.
  11. Dræn pasta (gem noget af pastavandet).
  12. Tilsæt pasta, cherrytomater og asparges til panden med saucen. Tilsæt også gerne lidt af pastavandet du har taget fra (det hjælper med at gøre saucen mere cremet og gør også sådan, at den tykner en smule).
  13. Smag saucen til med salt, peber og chiliflager.
  14. Hak persille fint.
  15. Server din pastaret med de stegte laksefileter, frisk persille og ristede pinjekerner på toppen.
  16. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Opskrift på pastaret med laks, asparges og ristede pinjekerner

Opskrift på en skøn pastaret med laks, asparges med ristede pinjekerner. Pasta med laks er en god kombination og det er nem og sund aftensmad. Den her variant med friske asparges og pinjekerner forvandler lige retten fra en simpel hverdagsret til også at kunne fungere som en skøn weekendret eller gæstemad.

Vi elsker pasta med laks. I Aalborg er der hver uge et grønttorv, hvor der også bliver solgt frisk fisk. Det er lidt dyrt, men gode råvarer koster jo. Så en gang i mellem, så tager vi derned og køber frisk laks. Det bliver så enten brugt i den her skønne pastaret eller så bliver det lavet som bagt laks i fad i ovnen.

Nem aftensmad med laks og asparges

Det her er en virkelig nem og hurtig aftensmad, som kan laves på 30 minutter. Det er samtidig sådan en rigtig sommerpastaret med alle de friske grøntsager og den lækre laks. Det er i hvert fald en ret vi nyder at få en varm sommerdag, hvis det ikke skal være alt for tung aftensmad.

Kan jeg bruge andet end pinjekerner?
Du kan sagtens udelade pinjekernerne, hvis det er. Vi ved godt, at de kan være ret dyre, så de kan sagtens udelades. Du kan også erstatte dem med hakkede mandler eller hasselnødder. Vi elsker bare pinjekerner til netop denne ret!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag