Pastaret med tigerrejer og grøntsager

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en pastaret med tigerrejer vendt i en cremet sauce lavet på fløde. En smagfuld pastaret, som er god både til hverdag og fest eller hvis du mangler inspiration til gæstemad. Tilsæt evt. frisk spinat.

Ingrediensliste

  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • salt
  • 300 g. tigerrejer
  • 0,5 stk. squash
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 0,5 stk. frisk chili
  • 1 stk. lime
  • 1 bundt frisk dild
  • 250 g. pasta
  • 2,5 dl. madlavningsfløde

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg fint.
  2. Put tigerrejerne i en pose sammen med hvidløg, salt og olie. Lad dem gerne stå natten over så de kan trække smag.
  3. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  4. Hak chili og forårsløg fint. Skær squash og peberfrugt i skiver.
  5. Opvarm en pande eller gryde med olie eller smør. Tilsæt grøntsagerne og chili. Lad det hele svitse til grøntsagerne bliver bløde.
  6. Tilsæt tigerrejerne sammen med marinaden. Lad dem stege til de bliver lyserøde (hvis du bruger tigerrejer, som er kogt på forhånd, så lad dem blot svitse hurtigt).
  7. Smuld boullionterning i og tilsæt herefter madlavningsfløde i.
  8. Dræn pasta (gem noget af pastavandet).
  9. Tilsæt evt. noget af pastavandet til retten (det hjælper med at gøre saucen mere cremet og gør også sådan, at den tykner en smule).
  10. Lige inden servering hakkes frisk dild og tilsættes til retten. Smag saucen til med salt, peber og lidt frisk limesaft.
  11. Server retten med pastaen.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastaret med tigerrejer og grøntsager

En super lækker opskrift på pastaret med tigerrejer og grøntsager i en cremet flødesovs. Den her pastaret er for os det perfekte fredagsmad eller mad til weekenden. Tigerrejer er nemlig ikke helt billige, så det er ikke noget, som vi får til hverdag.

Det gør også, at når vi så får retten, så smager den ekstra godt. Men pastaretter med tigerrejer er jo bare generelt virkelig lækre. Man kan også sagtens tilføje spinat til retten, det gør den bestemt ikke dårligere.

LÆS OGSÅ: Pastaret med laks, asparges og pinjekerner

Pastaret med tigerrejer og grøntsager

Nem aftensmad med tigerrejer

I stedet for tigerrejer, så kan du også sagtens bruge almindelige rejer eller vannameirejer. Faktisk alle former for rejer kan bruges. På samme måde kan man også bytte grøntsagerne ud, hvis der er nogle af dem, som man ikke bryder sig om. Andre gode grøntsager kunne eksempelvis være asparges, ærter, sukkerærter eller grønne bønner.

Den her pastaret med tigerrejer er så smagfuld. Den får nemlig masser af smag fra chili, hvidløg, frisk lime og bouillion. Vi anbefaler virkelig, at man ikke udelader lime og den friske dild. Det er nemlig lige prikken over i’et på denne ret.

Du kan derimod selv vælge hvilken slags madlavningsfløde du vil bruge. Du kan bruge en med høj fedtprocent eller én som er mere fedtfattig. Men der er ingen tvivl om, at den bedste er den med høj fedtprocent. Der må altså ikke spares på fløden, når man laver sådanne pastaretter.

Pasta, hvad vælger jeg?
Vi bruger ofte frisk pasta, når vi laver pastaretter. Det er de der pakker, man kan købe i køleafdelingen. De skal kun koges et par minutter og de smager så godt. De suger ofte en del af sovsen til sig, så selve pastaen også får masser af smag. Her kan man enten vælge en helt neutral pasta eller man kan vælge en grøn én. Den grønne giver også en flot farve til retten.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar