Pastasalat med pesto, mozzarella og tomat

Pastasalat med pesto, mozzarella og tomat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste pastasalat med grøn pesto, mozzarella og tomat. Server pastasalat som tilbehør til aftensmaden, grillmaden osv.

Ingrediensliste

  • 200 g. pasta
  • 90 g. grøn pesto
  • 150 g. cherrytomater
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • 1 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Kog pasta efter pakkens anvisning (den angivne vægt er i tør vægt). Dræn pasta og sæt til afkøling.
  2. Når pastaen er kølet af, så blandes den med pesto. Du kan altid tilsætte lidt ekstra pesto, hvis du gerne vil have den mere snasket.
  3. Halver cherrytomater.
  4. Pluk basilikum af stilkene og skyl dem. Dræn de små mozzarellakugler.
  5. Vend pasta med cherrytomater, frisk basilikum og små friske, mozzarellakugler (du kan også bruge en klump mozzarella, som du blot river i mindre stykker).
  6. Anret pastasalaten på et fad.
  7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pastasalat med pesto, mozzarella og tomat

Den bedste opskrift på en simpel pastasalat med grøn pesto, mozzarella og tomat. Den her kombination er virkelig lækker og samtidig super nem at lave. Den består af pasta, som er vendt med grøn pesto. Hertil er der tilsat små cherrytomater i forskellige farver, små mozzarellakugler og frisk basilikum. Og udelad endelig ikke den friske basilikum! Den løfter nemlig pastasalaten og giver en helt fantastisk smag.

Server din pastasalat som tilbehør til aftensmaden, grillmaden eller brug den i madpakken evt. sammen med et stykke kød eller falafler, hvis det skal være vegetarisk. Den kræver få ingredienser og er hurtig at bikse sammen. Derfor passer den perfekt til en hverdagsaften.

LÆS OGSÅ: Pastasalat med rød pesto og feta

Pastasalat med pesto, mozzarella og tomat

Kold pastasalat med pesto

Det er en rigtig god og kold pastasalat med pesto, som har masser af smag. I stedet for den grønne pesto, så kan du også sagtens bruge rød pesto, peberfrugtspesto eller evt. en hjemmelavet pesto. Vi har brugt små mozzarellakugler, men du kan også bruge en stor klump, som du blot river i mindre stykker.

Hvad vil I foreslå som tilbehør?
Det er en rigtig god sommerpastasalat med masser af smag. Derfor behøves tilbehøret slet ikke at være noget specielt eller fancy. Vi kan anbefale et stykke stegt eller grillet kyllingebryst, sprøde falafler eller fyldt mørbrad til, hvis det skal være lidt ekstra godt. Du kan blandt andet prøve den her opskrift på fyldt mørbrad med rød pesto, mozzarella og serranoskinke.

Pastasalat med pesto, mozzarella og tomat

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar