Her har vi samlet alle vores opskrifter på nemme og lækre pastasalater med pesto. Pastasalat med pesto er en af de nemmeste måder at lave en smagfuld og lækker pastasalat på.

Her kan du bruge grøn pesto, rød pesto, peberfrugtspesto, persillepesto, ramsløgspesto eller præcis den pesto, som du bedst kan lide. Det er et godt alternativ at bruge pesto i pastasalater i stedet for dressing lavet på creme fraiche eller olie.

Et trick til en god pesto pastasalat er selv at justere mængden af pesto. Husk derfor altid selv at smage din pastasalat til, så mængden af pesto passer til din egen smag. Nogen kan nemlig godt lide en snasket udgave, hvor andre gerne vil have mindre pesto i. Det er derfor en vurderingssag hvor meget eller hvor lidt pesto man kan lide i sin pasta salat.

Tilbehør til pestopastasalat

Man kan lave så mange lækre varianter af pestopastasalater. De kan derfor nemt laves i vegetarudgaver uden kød. Samtidig kan man også sagtens tilføje kød som kylling, bacon, skinke eller andet protein, hvis man gerne vil have en mættende salat, som du også kan bruge som en måltidssalat.

Færdigkøbt eller hjemmelavet pesto

Du kan i din pastasalat bruge enten en færdigkøbt eller en hjemmelavet pesto. Vi er ikke så sarte, så derfor tager vi oftest den nemme løsning og køber en færdiglavet. Det er hurtigt og så smager det skønt. I mange butikker kan man også købe nogle ”friske” pestoer, som man finder på køl. De er ofte lidt bedre end dem man kan købe på glas.

Hvor længe kan pastasalat med pesto holde sig?
En pastasalat med pesto kan typisk holde sig i køleskabet 1-3 dage. Men jo længere tid det opbevares på køl, jo mere tør kan din pastasalat også blive. Derfor kan man lige blande lidt ekstra pesto i eller lidt olie, hvis den er blevet tør af at stå på køl.