Tilmeld nyhedsbrev

Daim islagkage

Daim islagkage

Daim islagkage

Opskrift til 8-10 personer (Ø21 cm springform)

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på hjemmelavet islagkage med Daim og saftig nøddebund. Islagkagen kan uden problemer laves i god tid inden den skal bruges. Den kan nemlig holde sig i op til 3 måneder i fryseren. Hvis den skal være ekstra luksus, så kan du pynte med friske bær på toppen.

Ingrediensliste

Nøddebund

  • 3 æggehvider
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. nødder

Is

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 150 g. Daim

Fremgangsmåde

Nøddebund

1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
2. Pisk æggehvider stive med flormelis. Det skal være helt hvidt.
3. Hak nødder. Vend dem forsigtigt rundt i æggehvidemassen. Smør en springform med lidt smør eller margarine.
4. Hæld dejen i formen. Bag på nederste rille i ovnen i 30-40 min.
5. Sæt din nøddebund til afkøling.

Is

1. Pisk æggeblommer og flormelis, indtil det bliver hvidt. Det tager cirka 5 minutter.
2. Hak Daim groft. Pisk fløde til en let skum.
3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter Daim i.
4. Fordel isen ovenpå nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i mindst 3-4 timer.

Bedøm denne ret

Daim islagkage opskrift

Den absolut bedste Daim Islagkage med nøddebund og masser af Daim stykker. Hjemmelavet islagkage og hjemmelavet is for den sags skyld er super nemt at lave. Vi laver den altid oven på en nøddebund lavet på mandler, hasselnødder eller valnødder. Den saftige nøddebund komplimenterer nemlig isen rigtig godt.

Det er en nem dessert med is, som plejer at falde i god jord ved både voksne og børn. Du kan også bruge lidt færdigkøbt karamelsauce og blande det i selve isen eller lægge det mellem bunden og isen. Det gør den bestemt ikke dårligere. Desuden er det en islagkage opskrift uden ismaskine, hvilket gør, at den ikke er avanceret at lave.

LÆS OGSÅ: Islagkage med marengs og bærkompot

Daim islagkage

Hvor lang tid før kan jeg lave daim islagkage?

Det gode ved den her hjemmelavede Daim islagkage er, at den kan laves i rigtig god tid. Hvis du selvfølgelig har plads i fryseren. Den kan laves dagen før eller den kan laves en uge før. Ja faktisk kan den laves 2 måneder før. Så hvis du har rester tilbage, så kan de sagtens fryses igen.

Og det er det, vi elsker ved islagkager. Det er så nem en dessert med is, da den nærmest er klar til servering som den er. Nøddebunden er også nem at lave. Den består af få ingredienser og opskriften er nærmest idiotsikker.

Bryder du dig ikke om nødder eller er du allergisk, så kan den også sagtens udelades. Vi elsker bare den her saftige nøddebund, som giver godt modspil til den søde is. Vi køber næsten aldrig færdiglavet islagkage, da det simpelthen er så nemt at lave det selv. Og så er det jo et plus, at det også er meget billigere.

På vores Instagramprofil kommer vi også med masser af opskrifter og ideer til lækre sommerdesserter, som er nemme at lave. Sommeren nærmer sig jo og det vil sige, at det snart er tid til masser af is.

Kommentarer

  1. Hejsa.. Skal prøve denne lækre islagkage til min søn’s 20 års fødselsdag/ studenter gilde, så har lige et spørgsmål ang. pynten ovenpå. Er pynten med i de 150 gr. daim eller er det ekstra. Mhv. Dorrit

    1. Hej Dorit

      De 150 g. er det der skal i selve islagkagen. Man behøves ikke at pynte med mere Daim på toppen, da der i forvejen er meget Daim i selve isen. Men hvis man er meget pjattet med Daim, så kan man pynte med lidt ekstra 🙂

      Knus

Skriv en kommentar