Lækre hverdagsopskrifter

Daim islagkage

Daim islagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet Daim islagkage med nøddebund. Cremet, hjemmelavet Daim is ovenpå en saftig mandelbund. Den nemmeste og lækreste dessert med is. Islagkagen kan uden problemer laves i god tid inden den skal bruges. Den kan nemlig holde sig i op til 3 måneder i fryseren. Hvis den skal være ekstra luksus, så kan du pynte med friske bær på toppen.

Ingrediensliste

 • Nøddebund

 • 3 stk. æggehvide
 • 130 g. flormelis
 • 150 g. mandler
 • Is

 • 4 stk. æggeblomme
 • 75 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 4 dl. piskefløde
 • 150 g. Daim

Fremgangsmåde

Mandelbund

 1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
 2. Pisk æggehvider helt stive med flormelis. De skal være pisket så meget, at du kan vende skålen på hovedet uden, at det ryger ud.
 3. Hak mandler fint. Vi plejer at give dem en hurtig tur i en foodprocessor eller minihakker, så de bliver helt finthakket. Du kan også bruge hasselnødder eller en blanding af flere forskellige slags nødder.
 4. Vend nødderne i din æggehvidemasse.
 5. Find en springform frem. Vi brugte en med diameter på 21 cm. For bunden med bagepapir og smør siderne med lidt smør eller margarine.
 6. Fordel dejen i formen.
 7. Bag bunden på anden nederste rille i ovnen i ca. 30-40 min. Den skal være krakeleret på toppen.
 8. Tag din bund ud og lad den køle helt af.

Daim is

 1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter. Jo mere luft man får pisket ind i det, jo bedre en is får du. Massen skal skifte farve og nærmest være “hvidt” (hvis dine blommer er meget gule, så vil du aldrig kunne piske det helt hvidt).
 2. Hak Daim groft. Pisk fløde til en let skum, så den danner bløde toppe.
 3. Vend først æggeblommemassen sammen med fløden. Vend herefter Daim i.
 4. Inden du fordeler isen oven på din nøddebund, så kan du med fordel lige presse bunden helt ned med fingrene eller en ske.
 5. Fordel herefter isen oven på nøddebunden i springformen. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer, men gerne 10-12 timer.
 6. Ved servering fjernes springformen og bagepapiret. Anret på et fad, evt. med hakket Daim på toppen og friske bær.

Bedøm denne ret

Daim islagkage opskrift

Nem opskrift på Daim islagkage med nøddebund og masser af Daim chokolade. Det er super nemt at lave hjemmelavet daim is og selvom det her er en islagkage, så er den stadig nem at lave. Bunden består af en nøddebund. Her kan du vælge at lave det til en mandelbund, hasselnøddebund eller en blanding af flere forskellige slags nødder. Den saftige nøddebund komplimenterer nemlig Daim isen rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Islagkage med karamel og Toffifee 

Hjemmelavet Daim is

Det er så nemt at lave hjemmelavet Daim is og for den sags skyld hjemmelavet is. Man pisker blot en æggesnaps af æggeblommer og sukker, som så vendes i fløde, som er pisket let. Og så skal det blot fryses. Nemmere bliver det ikke!

Det er en nem dessert med is, som plejer at falde i god jord ved både voksne og børn. Du kan også bruge lidt færdigkøbt karamelsauce og blande det i selve isen eller lægge det mellem bunden og isen. Det gør den bestemt ikke dårligere. Desuden er det en islagkage opskrift uden ismaskine, hvilket gør, at den ikke er avanceret at lave.

LÆS OGSÅ: Islagkage med marengs og bærkompot

Daim islagkage opskrift

Hvor lang tid før kan jeg lave daim islagkage?

Det gode ved den her hjemmelavede Daim islagkage er, at den kan laves i rigtig god tid. Hvis du selvfølgelig har plads i fryseren. Den kan laves dagen før eller den kan laves en uge før. Ja faktisk kan den laves 2 måneder før. Så hvis du har rester tilbage, så kan de sagtens fryses igen.

Og det er det, vi elsker ved islagkager. Det er så nem en dessert med is, da den nærmest er klar til servering som den er. Nøddebunden er også nem at lave. Den består af få ingredienser og opskriften er nærmest idiotsikker.

Bryder du dig ikke om nødder eller er du allergisk, så kan den også sagtens udelades. Vi elsker bare den her saftige nøddebund, som giver godt modspil til den søde is. Vi køber næsten aldrig færdiglavet islagkage, da det simpelthen er så nemt at lave det selv. Og så er det jo et plus, at det også er meget billigere.

Følg også med på de sociale medier
På vores Instagramprofil kommer vi også med masser af opskrifter og ideer til lækre sommerdesserter, som er nemme at lave. Sommeren nærmer sig jo og det vil sige, at det snart er tid til masser af is.

Kommentarer

 1. Hejsa.. Skal prøve denne lækre islagkage til min søn’s 20 års fødselsdag/ studenter gilde, så har lige et spørgsmål ang. pynten ovenpå. Er pynten med i de 150 gr. daim eller er det ekstra. Mhv. Dorrit

  1. Hej Dorit

   De 150 g. er det der skal i selve islagkagen. Man behøves ikke at pynte med mere Daim på toppen, da der i forvejen er meget Daim i selve isen. Men hvis man er meget pjattet med Daim, så kan man pynte med lidt ekstra 🙂

   Knus

 2. Skal det være helt stift, æggehvidemassen og flormelis? Altså sådan at man kan vende skålen uden det flyder ud?

  1. Hej Karina

   Åh, det ved vi faktisk ikke hvad det lige skulle være. Nødderne giver nemlig fylde i marengsen 🙂

   God jul til dig!

   1. Hej Mummum ?
    Min bund er blevet virkelig høj. Falder den lidt sammen, eller er jeg nødt til at fjerne noget?

    Med venlig hilsen
    Maria

    1. Hej Maria,

     Den falder sammen og hvis ikke, så skubber du den bare selv ned, men den plejer selv at falde sammen, når den bliver kold 🙂

     Kh

  1. Hej Narjes,

   Altså om du kan have den stående ude og så fryse den igen? Det kan du godt, hvis den altså ikke er smeltet helt inden da 🙂

   Kh

  2. Hej
   Jeg ville prøve at lave denne som små 1 `serving size` tænker Muffin Str nogen ide om hvor længe bundende så skal bages, når de er så små?
   Jeg går lidt ud fra de skal have mindre tid i ovnen, men hvor meget mindre er spørgsmålet, nogen ide? ?
   På forhånd tak

   1. Uhh også gerne et bud på hvad temperaturen på ovnen skal være når man ikke har varmluft ?

    Og måske et tip til hvordan bunden/de skal se ud/føles når de/den er færdig?

    Og hvis man skulle ‘snyde med isen’ og købe en god færdigt lavet – også blande daim i den, hvor meget færdig is skal man mon så bruge?
    Undskylder de mange spørgsmål
    Men igen på forhånd tak
    Mvh
    Bischa

    1. Hej igen,

     175 grader alm. ovn.

     Bundene skal være faste på overfladen.

     Ca. 1/2 liter, hvis du bruger en færdiglavet 🙂

     Kh

 3. Den lyder lækker. Hvis man nu gerne vil bage to islagkager, har du så prøvet at bage dem på samme tid? Og til hvilken temperatur? 🙂

  1. Hej mai,

   Du kan godt bage 2 på en gang, hvis du har plads på samme “hylde”. Du kan ikke bage én foroven og en forneden, da de så ikke vil blive bagt ens 😀

   Kh

  1. Hej Martina,

   Der har vi desværre ikke et alternativ sådan umiddelbart. Så ville jeg måske lave den med chokoladekagebund eller kiksebund i stedet 🙂

   Kh

 4. Hej! pisker du først æggehviderne stive, og så vender du flormelissen i? eller hælder du det i skålen samtidig, og så pisker det stift bagefter?

   1. Hej Ellen,

    Vi plejer at sætte den i fryseren først uden noget. Når den så er frossen, så kan du filme den med husholdningsfilm 🙂

    Kh

 5. Hej! Kan man lave bunden af en nødde-blanding? F.eks med både mandler, hasselnødder og valnødder? Eller bliver resultatet bedst med én slags?

 6. Hvis man ikke er helt vild med alt for meget flødesmag, kan man så erstatte noget af fløden med f.eks. yoghurt eller noget?

  1. Hej Jeanette,

   Nej desværre ikke. Men tror ikke jeg ville bruge den her opskrift så. Find evt. en opskrift på vaniljeis til ismaskine og tilsæt dam 🙂

   Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag