Pebernødder

Pebernødder
Opskrift til stk. Opskrift til 150 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på de bedste pebernødder, som er sprøde og fyldt med smag. Den bedste opskrift på gammeldags pebernødder. Opbevar dine pebernødder i en kagedåse, så kan de sagtens holde sig i 1-2 måneder. Så du kan sagtens bage dem i god tid op til jul.

Ingrediensliste

  • 65 g. brun farin
  • 65 g. sukker
  • 130 g. smør
  • 1 stk. æg (ca. 30 g.)
  • 250 g. hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 0,25 tsk. hvid peber
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. natron
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. stødt nellike

Fremgangsmåde

  1. Skær smør i tern. Lad stå ude lidt tid, så det bliver lidt blødere.
  2. Alle ingredienserne vejes af og placeres i en skål, hvorefter det samles, indtil du har en ensartet dej med hænderne.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt på køl i 1 time.
  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  5. Tag din dej ud af køleskabet. Del den i 4. Rul ud til lange pølser og skær små stykker af. Tril til kugler og placer på en bageplade med bagepapir med lidt mellemrum mellem hinanden.
  6. Bages i ca. 8-10 min (bag kun én plade ad gangen).
  7. Lad dem afkøle på en bagerist.
  8. Opbevares i en småkagedåse i op til en måned.
Bedøm denne ret

Opskrift på pebernødder

Her får du vores bedste opskrift på nemme hjemmelavede pebernødder, som er en af vores faste juleopskrifter hvert år. Det er den mest fantastiske pebernøddedej, som er nem at arbejde med. Man kan vælge at trille dem til kugler eller man kan rulle dejen til en lang pølse og skære små stykker. Vi elsker pebernødder. De er nok på vores top 3 over julesmåkager og vi har bagt dem lige så længe vi kan huske. En del af vores passion for madlavning kommer fra det nærvær, som madlavning kan give. Og julebagningen giver virkelig muligheden for at bage sammen med venner og familie. Det giver muligheden for at være til stede, for man har ikke mulighed for at sidde med sin telefon, når man har hænderne begravet i småkagedej.

Vi har erfaret, at folk har meget forskellige holdninger til disse små lækre småkager. Vi kan godt lide en sprød lille pebernød, som ikke er alt for hård og som stadig har masser af krydret smag. Vi bruger kanel, ingefær, nellike, hvid peber, kardemomme og lidt vaniljesukker for at give den helt rigtige smag, som vi bedst kan lide den. Det er sådan her, som vi bedst kan lide smagen af en pebernød.

LÆS OGSÅ: Chokoladetrøfler 

Pebernødder

Gammeldags pebernødder

Det er en super nem opskrift på gammeldags pebernødder. Her er der ingen fusk med krydderierne og vi bruger ikke en færdigblanding. Selvom ingredienslisten måske er lidt lang, så får du altså de lækreste småkager, som vi synes har den helt perfekte balance mellem alle krydderierne. Det giver de absolut bedste gammeldags pebernødder. Selvom ingredienslisten godt kan synes lang, når man lige ser den, så er det mange krydderier, som man nok allerede har i køkkenskabene, så man behøves nødvendigvis ikke at skulle ud og købe en masse ekstra.

Pebernødder uden fløde

Vores opskrift er lavet uden fløde. Vi kan se, at mange opskrifter bruger fløde, men vi synes slet ikke det er nødvendigt. Derfor får du her en super nem opskrift, som er lavet helt uden fløde. Det giver en sprød pebernød, som ikke er alt for hård, men som har en god sprødhed, men stadig ikke er tør.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej. Har netop bagt disse pebernødder, og de smager fantastisk!
    De er god blevet mere til pebernødsmåkager i størrelsen.. Hvordan får i dem så små?

    1. Hej Anja,

      Har du brugt smør fra blok? Eller smørbar?
      Og ellers kan det lyde som om, at dejen ikke har været kold nok, da den er bagt.

      Kh

    1. Hej Maiken,

      Nej desværre ikke pr. 100 g. Men det er udregnet for hele portionen og pr. stk. Det kan du se i vores app og som medlem af Mit Mummum <3

      Kh

  2. Super dejlig og krydret pebernød. Jeg erstattede 1 tsk natron med 1 tsk bagepulver, eftersom opskriften ikke indeholder noget syrnet mælkeprodukt. De blev virkeligt lækre, og de smager suverænt, hvis man lige dypper dem i en kop kaffe.

    1. Hej,

      Det ændrer smagen og konsistensen en smule, da brun farin har en anderledes smag end alm. flormelis og opfører bliver mere karamelliseret i smagen 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Vi vil ikke anbefale smørbar til småkager. Men ja, hvis du kun har den mulighed, så ville jeg også tilsætte ekstra mel 🙂

      Kh

  3. Da jeg tog dejen ud af køleskabet var den meget blød og lunken stadigvæk, er det derfor at mine pebernødder blev flade?

    1. Hej,

      Ja det er det helt sikkert. Har du brugt smør fra blok eller hvad har du brugt? 🙂 Men virker meeeget mærkeligt, at dejen skulle være flydende.

      Kh

Skriv en kommentar