Peinirli med kartoffel og pesto

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

15 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En virkelig lækker opskrift på anderledes pizza, nemlig den græske version der kaldes peinirli. Denne gang har vi lavet dem med pesto. kartoffelskiver, frisk mozzarella og sprødstegt serranoskinke.

Ingrediensliste

  • Koldhævet pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 2 stk. kartoffel
  • 30 g. grøn pesto
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g. serranoskinke
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt salt og mel og rør hurtigt dejen sammen med en spiseske. Sæt på køl i cirka 15 timer. Har du ikke tiden, så kan du lave denne pizzadej istedet for.
  2. Når dejen har hævet drysses der med masser af hvedemel eller durummel på bordet. Herefter deles dejen i 2-4 ligestore boller. Form dem som en ubåd (se billeder), og læg dem på to stk. bagepapir.
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og varm din bageplade op.
  4. Skær hvidløg i fine tern.
  5. Smulder nu mozzarella i bådene. Herefter lidt hvidløg over osten.
  6. Skær nu kartofler i helt tynde skiver. Læg dem ovenpå osten.
  7. Fold kanterne ind over som på billederne.
  8. Når ovnen er opvarmet bages peinirlierne på den varme bageplade i 8-11 minutter. Bag to af gangen, så bliver de sprødest.
  9. Steg i mellemtiden serranoskinke i lidt fedtstof på en pande. De skal cirka have 3 minutter på hver side.
  10. Når peinirlierne er færdige toppes de med pesto, sprødstegt serranoskinke og persille.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores favorit, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på græsk peinirli med kartoffel

Græsk peinirli med kartoffel og pesto er vores bud på en lækker og anderledes aftensmad. Vi har nu endelig fået prøvet at lave de populære peinirli pizzaer, som stammer fra Grækenland. Det er en ubådsformet pizza, som kan holde på en masse fyld pga. de høje kanter. Nogen kalder dem også for tyrkisk pide, men uanset navnet, så er de super lækre!

Vi har her lavet en version med vores koldthævede pizzadej, der ikke kræver æltning. Har du ikke tiden til at lave en koldthævet dej, så kan du sagtens bruge vores opskrift på almindelig pizzadej. Vi har toppet den med frisk mozzarella, pesto, kartoffelskiver, serranoskinke og persille. En virkelig lækker kombination af sprød bund og top.

Brug lige præcis det fyld du bedst kan lide

Der er så mange muligheder for fyld ovenpå disse peinirli. Den mest traditionelle form er med en masse ost og skinke. Vi elsker dog at eksperimentere med anderledes topping, da det sommetider kan blive for traditionelt med kun skinke og ost. Vi forestiller os, at de også kunne være gode med chorizo og peberfrugt eller en spicy kødsauce.

Peinirli med kartoffel og pesto Græsk peinirli med kartoffel Græsk peinirli med kartoffel

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. De ser vildt lækre ud! De 15 timer driller mig lidt – men jeg er vild med en langtidshævet dej. 😉
    Dør dejen af at stå 18 timer?

    1. Hej Rie,

      Nej, du kan sagtens have den til at stå længere. Vi har før haft den til at stå 2 dage uden problemer!

      Kh

  2. I stedet for at stege S. Skinken på panden kan Seranoskinken bages på bagepapiret ved siden af pizzaen. De bliver sprøde

    1. Hej Marianne,
      Det kan de sagtens ja. Du skal bare kun give dem 3-5 minutter, når det er det er ved så høj varme 🙂
      Kh

      1. Elsker opskriften, den var super lækker. Ved du om det er muligt at bruge dejen til en helt normal pizza og hvis ja hvor lang tid ville du så mene at den skulle have

  3. Super lækre ? oplevede dig lidt udfordringer ift gennembagning af midten pga væde fra mozzarella – har I et godt tip?

    1. Hej Mette,

      Tør osten godt af inden du fordeler den. Der kan sidde meget vand på selve osten også nemlig.
      Brug en ost af god kvalitet. Vi har oplevet, at der kan være forskel på hvor meget de forskellige mærker væsker. 🙂

      Kh

  4. Mums. Vi har lige spist den, blot lavet med hurtig dejen, med en hævetid på godt 4 timer.
    Jeg ha aldrig fået en hjemmelavet pizza SÅ god før. Næste gang er det den koldhævede dej, og ny slags fyld 😍

    1. Hej,

      Ej hvor skønt at høre! Og ja, prøv endelig den koldhævede dej også. Den synes vi er lige en tand bedre 😉

      Kh

  5. Hej.
    Det står hvis man ik har tid til den kold hævet dej. Så skriver du at der er en pizzadej. Hvor står opskriften henne

  6. Hejsa
    Har lige prøvet opskriften, dog ikke med den koldhævede dej, og havde så ikke lige seranoskinke, men brugte bacon i stedet. Det fungerede fint og det var bare lækkert. Den skal helt sikkert prøves igen. Det var et hit, og næste gang skal jeg prøve den langtids hævede dej. Tak for en skøn opskrift

Skriv en kommentar