Tilmeld nyhedsbrev

Peinirli med kartoffel og pesto

Græsk peinirli

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

15 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En virkelig lækker opskrift på anderledes pizza, nemlig den græske version der kaldes peinirli. Denne gang har vi lavet dem med pesto. kartoffelskiver, frisk mozzarella og sprødstegt serranoskinke.

Ingrediensliste

Koldhævet pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel

Fyld

  • 2 pk. frisk mozzarella
  • 2 stk. kartofler
  • 30 g. pesto
  • 1 fed hvidløg
  • 60 g. serranoskinke
  • 1/4 bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt salt og mel og rør hurtigt dejen sammen med en spiseske. Sæt på køl i cirka 15 timer. Har du ikke tiden, så kan du lave denne pizzadej istedet for.
  2. Når dejen har hævet drysses der med massere af hvedemel eller durummel på bordet. Herefter deles dejen i 2-4 ligestore boller. Form dem som en ubåd (se billeder), og læg dem på to stk. bagepapir.
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og varm din bageplade op.
  4. Skær hvidløg i fine tern.
  5. Smulder nu mozzarella i bådende. Herefter lidt hvidløg over osten.
  6. Skær nu kartofler i helt tynde skiver. Læg dem ovenpå osten.
  7. Fold kanterne ind over som på billederne.
  8. Når ovnen er opvarmet bages peinirlierne på den varme bageplade i 8-11 minutter. Bag to af gangen, så bliver de sprødest.
  9. Steg i mellemtiden serranoskinke i lidt fedtstof på en pande. De skal cirka have 3 minutter på hver side.
  10. Når peinirlierne er færdige toppes de med pesto, sprødstegt serranoskinke og persille.

Bedøm denne ret

Opskrift på græsk peinirli

Vi har nu endelig fået prøvet at lave de populære peinirli pizzaer, som stammer fra Grækenland. Det er en ubådsformet pizza, som kan holde på en masse fyld pga. de høje kanter.

Vi har her lavet en version med vores koldthævede pizzadej, der ikke kræver æltning. Har du ikke tiden til at lave en koldthævet dej, så kan du sagtens bruge vores opskrift på almindelig pizzadej. Vi har toppet den med frisk mozzarella, pesto, kartoffelskiver, serranoskinke og persille. En virkelig lækker kombination af sprød bund og top.

De små pizzabåde er også en rigtig god ide til madpakken, hvis nu der skulle være rester tilbage fra aftensmaden.

Mulighederne er mange

Der er så mange muligheder for fyld ovenpå disse peinirli. Den mest traditionelle form er med en masse ost og skinke. Vi elsker dog at eksperimentere med anderledes topping, da det sommetider kan blive for traditionelt med kun skinke og ost. Vi forestiller os at de også kunne være gode med chorizo og peberfrugt eller en spicy kødsauce.

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven