Peinirli som hvidløgsbrød

Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

15 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på græske peinirli som hvidløgsbrød. Ubåd formede pizzaer fyldt med hvidløg, ost og persille. Det er så godt som tilbehør.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 1 pk. frisk mozzarella
  • 2 fed hvidløg
  • salt
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i koldt vand. Tilsæt salt og mel og rør hurtigt dejen sammen med en spiseske. Sæt på køl i cirka 15 timer. Har du ikke tiden, så kan du lave denne pizzadej istedet for.
  2. Når dejen har hævet drysses der med masser af hvedemel eller durummel på bordet. Herefter deles dejen i 2-4 ligestore boller. Form dem som en ubåd (se billeder), og læg dem på to stk. bagepapir.
  3. Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og varm din bageplade op.
  4. Skær hvidløg i fine tern.
  5. Smulder nu mozzarella i bådende. Herefter hvidløg over osten.
  6. Fold kanterne ind over som på billederne.
  7. Når ovnen er opvarmet bages peinirlierne på den varme bageplade i 8-11 minutter. Bag to af gangen, så bliver de sprødest.
  8. Når peinirlierne er færdige toppes de med persille.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 2 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på peinirli som hvidløgsbrød

Her får du opskriften på peinirli eller tyrkisk pide lavet som hvidløgsbrød. Det er egentblog blot en bådformet pizza, som bliver fyldt med ost, hvidløg og persille. Det er super simpelt og så er dét det perfekte hvidløgsbrød, som du kan bruge som tilbehør.

Græske penirli er de her bådformede pizza. Vi er blevet gjort opmærksomme på, at det også kaldes tyrkisk pide. Men uanset hvad de kaldes, så er der ingen tvivl om, at det er super lækkert! Og så kan navnet jo egentlig være ligemeget.

LÆS OGSÅ: Peinirli med kartofler og pesto

Opskrift på peinirli som hvidløgsbrød

Græske pizzabåde

De her græske pizzabåde er så lækre. Den her variant har vi valgt at holde simpel, da vi bruger den som tilbehør. Den er derfor fyldt med ost, hvidløg og frisk persille. Det er altså så lækkert som tilbehør til aftensmaden eller til tapas.

Selve pizzadejen er også super nem, da det er en koldhævet dej. Det vil sige, at du rører dejen sammen dagen inden og så hæver den natten over. Det bliver altså ikke nemmere og det er meget billigere end at købe en færdiglavet. Samtidig undgår du at skulle ælte dejen, så den laves også helt uden røremaskine eller andre hjælpemidler.

Opskrift på peinirli som hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød opskrift

Det er en anderledes opskrift på hvidløgsbrød. Men ikke desto mindre, så er det altså så godt og nemt at lave. Du kan også sagtens lave en hvidløgssmør i stedet og fordele den sammen med osten. Du kan selvfølgelig også sagtens putte fyld oven på. Det kunne være godt med serranoskinke eller pepperoni på.

Opskrift på peinirli som hvidløgsbrød

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar