Pisket panna cotta med appelsin Pisket panna cotta med appelsin Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutterTilberedningstid 2 timerSamlet tid 2 timer og 10 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem opskrift på en pisket panna cotta med appelsin og bastognekiks. En lækker dessert med appelsin og fløde, som er let at lave.IngredienslistePisket panna cotta 6 dl. piskefløde 1 stk. vaniljestang 75 g. sukker 2 stk. husblasAppelsinsirup 2 stk. økologisk appelsin 100 g. sukker 1 tsk. vaniljesukkerAndet 25 g. bastognekiksLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådePisket panna cottaLæg husblas i blød i koldt vand.Kom fløde i en gryde og opvarm under omrøring.Flæk vaniljestang og skrab indholdet ud. Bland vaniljekornene med sukker og kom i fløden.Når fløden når kogepunktet tages det af varmen. Vrid husblas for vand og tilsæt. Rør efterfølgende lidt rundt, så husblassen smelter. Lad det nu køle af.Stil cremen på køl (lad gerne stå et par timer eller natten over).Når cremen er kølet helt af og har sat sig piskes det kraftigt med en elpisker til cremen bliver tyk og luftig (det kan tage lidt tid så vær tålmodig).Kom cremen på en sprøjtepose evt. med en rund tyl.OBS. Det er vigtigt, at du pisker en lille portion ad gangen (til maks 4 personer), da den ellers kan skille.AppelsinsirupPres appelsiner for saft. Du kan også bruge friskpresset appelsinjuice.Kom appelsinsaft op i en gryde med sukker og vaniljesukker. Riv lidt appelsinskal og kom i gryden (husk dine appelsiner skal være økologiske hvis skallen skal bruges). Tænd for blusset på medium varme.Lad saften koge op . Skru herefter ned og lad det simre ved lavere varme i ca. 30 minutter, alt efter hvor tyk din sirup skal være (den vil også tykne mere, når den køler af, så vær også opmærksom på det).Tag din sirup af varmen.Lad siruppen køle af inden den skal bruges til anretning.AnretPres en god portion piske panna cotta i en skål eller flad tallerken.Herefter hældes lidt appelsinsirup udover.Drys med knuste bastognekiks.Lås skærmOpskrift på pisket panna cotta med appelsinLige i tide til nytår får du her opskriften på pisket panna cotta med appelsin. En luftig og cremet panna cotta med appelsinsirup, som har lidt syrlighed over sig også. Det er altså den perfekte afslutning nytårsaften. Og så er den samtidig så let at lave! Lige nu kan man også finde piskefløde rigtig billigt, så er du på udkig efter en billig nytårsdessert også, så er den her altså oplagt.Pisket panna cotta er én af vores yndlingsdesserter. Det smager godt, kræver få ingredienser og er så er det bare nemt at lave. Man kan forberede cremen dagen før, så man blot lige skal piske den inden servering. Den kan pyntes med det, som man har lyst til. Men her har vi valgt at hælde en appelsinsirup udover samt nogle knuste bastognekiks, som er de her sprøde kanelkiks.LÆS OGSÅ: Nytårsdesserter Dessert med appelsinI de måneder hvor der ikke er masser af friske bær i sæson, så er det en god idé at kigge mod andre frugter. En dessert med appelsin kan være helt fantastisk som her. Og lige nu er appelsinerne jo i sæson, så det er helt oplagt. Det er nemlig nu, hvor de er allerbedst. Vi laver en appelsinsirup ud af frisk appelsinsaft. Man kunne også lave en sirup af andre frugter som lime, citron eller passionsfrugt. Det er sådan en god dessert med appelsin, hvor den luftige panna cotta spiller godt sammen med den lidt syrlige appelsinsirup. Husk også, at du selv kan styre hvor syrlig den skal være. Du kan blot bruge mindre sukker. Det er nemlig en smagssag. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.