Pizza med artiskok

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

15 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en sprød, hjemmelavet pizza med artiskok. Det er en skøn vegetarpizza med artiskokhjerter, tomater og rødløg.

Ingrediensliste

  • Pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Fyld

  • 300 g. pizzasauce
  • 1 stk. rødløg
  • 50 g. artiskokker på dåse
  • 100 g. cherrytomater
  • 20 g. soltørrede tomater
  • 2 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

Dagen inden:

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer, men den kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid.

Næste dag: 

  1. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
  4. Fordel herefter tomatsauce, mozzarella, artiskok, løgskiver og soltørrede tomater.
  5. Skru ovnen ned på 230 grader.
  6. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
  7. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
  8. Bag kun én pizza af gangen.
  9. Top med friske cherrytomater.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på pizza med artiskok

Her får du opskriften på en sprød, hjemmelavet pizza med artiskok, løg og tomater. Det er en skøn vegetarpizza med masser af grøntsager og med masser af smag. Hvis du vil lave dine egne hjemmelavede italienske pizzaer, så skal du prøve denne opskrift. Den giver dig de bedste hjemmelavede pizzaer, som man får dem i Italien.

Du kan spise denne pizza med artiskok til aftensmad, til frokost, servere den på en større buffet eller bruge den til madpakken. Vi elsker i hvert fald at bruge resterne i madpakken.

LÆS OGSÅ: Pizza Margherita 

Opskrift på pizza med artiskok

Hjemmelavet pizza med artiskokhjerter

Artiskokhjerter smager skønt og er perfekt på den her vegetariske pizza. De giver masser af smag og sammen med cherrytomater og rødløg, så får du virkelig en god vegetarpizza, hvor man på ingen måde behøver at gå på kompromis med smagen.

I stedet for cherrytomater og løg, så kan du selvfølgelig også toppe med andre ting. Stegt aubergine eller squash kunne også være super lækkert. Hvis den ikke skal være vegetarisk, så kan du også tilføje et par skiver skinke eller andet til den.

Vegetarpizza og andre vegetariske opskrifter

Vi elsker at finde på aftensmad, som ikke indeholder kød. Vi tager nemlig gerne et par dage om ugen uden. Den her opskrift på vegetarisk pizza med artiskok er en ny go-to, som vi helt sikkert skal lave en masse. Hvis du vil prøve kræfter med andre vegetariske opskrifter, så kan vi også anbefale vores veggie-bolognese. Den finder du opskriften på her.  Det behøves slet ikke at være kedeligt at lave mad uden kød.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar