Pizza Margherita
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
15 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem og god opskrift på Pizza Margherita. En simpel pizza med sprød pizzabund, tomatsauce og mozzerellaost. Som at være i Italien.
Ingrediensliste
-
Pizzadej
- 215 g. vand
- 5 g. gær
- 8 g. salt
- 315 g. hvedemel
- 300 g. tomatsauce
- 2 pk. frisk mozzarella
Fremgangsmåde
Pizzadej
- Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
- Start med at røre gæren ud i vandet.
- Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
- Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den påkøl i minimum 15-18 timer. Den kan stå på køl i op til 2 dage.
- Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer indenden skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
- Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
- Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
- Fordel herefter tomatsauce og riv mozzarellaost i stykker og fordel det rundt på pizzaen.
- Skru ovnen ned på 230 grader.
- Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
- Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
- Bag kun én pizza af gangen.
- Server med det samme.
Nem opskrift på den bedste Pizza Margherita
Den bedste og nemmeste opskrift på hjemmelavet Pizza Margherita. En simpel pizza med tomatsauce og ost. Det er virkelig en god, velsmagende og simpel pizza. Hvis du vil give den lidt ekstra kant, så kan du putte lidt frisk basilikum eller oregano på.
Det er pizza i sin reneste form og denne opskrift med koldhævet dej går du aldrig galt i byen med. Dejen røres blot sammen om aftenen og så skal den ellers bare stå i køleskabet. Den kræver ingen æltning eller røremaskine.
LÆS OGSÅ: Alfonso pastaret
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Altså, ville give denne pizza 5 stjerner, da den var super nem at lave, og begge mine børn erklærede at det var den bedste pizza de nogensinde har fået (og de har da fået deres del:-) men tror jeg kom til at trykke på 4.5 stjerne ved en fejl!
Hej Pia,
Det gør ikke noget – dejligt den faldt i god jord hos jer alle!
Kh
Kan bagepapir tåle så høj varme i ovnen, eller bruger i noget bestemt?
Hej Cecilie,
Vi bruger almindeligt bagepapir. Det går lige 🙂
Kh
Kan det gå an at lave dejen nu, når den skal bruges i aften? Så den hæver i ca 7 timer
Hej Ellen,
Ja, det kan du godt. Men så bør du tilsætte 15 g. gær istedet for 🙂
Kh