Pizza Margherita

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og god opskrift på Pizza Margherita. En simpel pizza med sprød pizzabund, tomatsauce og mozzerellaost. Som at være i Italien.

Ingrediensliste

 • Pizzadej

 • 215 g. vand
 • 5 g. gær
 • 8 g. salt
 • 315 g. hvedemel
 • 300 g. pizzasauce
 • 2 pk. frisk mozzarella

Fremgangsmåde

Pizzadej

 1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
 2. Start med at røre gæren ud i vandet.
 3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
 4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den påkøl i minimum 15-18 timer. Den kan stå på køl i op til 2 dage.
 5. Næste dag. Tag din dej ud af køleskabet 2 timer indenden skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Drys godt med mel og placer bollerne her. Drys med lidt mel ovenpå. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 2 timer.
 6. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
 7. Nu skal du forme dine pizzaer. Tag først den ene klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Du kan rulle længere ned i det her indlæg og se en video af hvordan vi ruller dem ud. Placer hver pizzadej på et stykke bagepapir.
 8. Fordel herefter tomatsauce og riv mozzarellaost i stykker og fordel det rundt på pizzaen.
 9. Skru ovnen ned på 230 grader.
 10. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen + bagepapir over på den varme bageplade.
 11. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er den færdig.
 12. Bag kun én pizza af gangen.
 13. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Nem opskrift på den bedste Pizza Margherita

Den bedste og nemmeste opskrift på hjemmelavet Pizza Margherita. En simpel pizza med tomatsauce og ost. Det er virkelig en god, velsmagende og simpel pizza. Hvis du vil give den lidt ekstra kant, så kan du putte lidt frisk basilikum eller oregano på.

Det er pizza i sin reneste form og denne opskrift med koldhævet dej går du aldrig galt i byen med. Dejen røres blot sammen om aftenen og så skal den ellers bare stå i køleskabet. Den kræver ingen æltning eller røremaskine.

Sådan en Margherita skal man på ingen måde undervurdere. Det er simpelt, men smager så hammer godt! Vi vil dog godt indrømme, at det til dels afhænger af hvor god pizzabunden er og hvor smagfuld tomatsaucen er. Hvis det ikke spiller, så bliver pizzaen bare aldrig helt god. Men vi lover dig, at med den her opskrift, så kan du lave den bedste Margherita!

LÆS OGSÅ: Alfonso pastaret 

Nem opskrift på den bedste Pizza Margherita  Nem opskrift på den bedste Pizza Margherita  Opskrift på pizzadej der ikke kræver æltning og er koldhævet

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Altså, ville give denne pizza 5 stjerner, da den var super nem at lave, og begge mine børn erklærede at det var den bedste pizza de nogensinde har fået (og de har da fået deres del:-) men tror jeg kom til at trykke på 4.5 stjerne ved en fejl!

Skriv en kommentar