Porre-æblesalat

Opskrift på porre-æblesalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Her får du opskriften på en frisk porre-æblesalat vendt i en mild dressing på creme fraiche. Server som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

 • 2 stk. porre
 • 3 stk. æble
 • 150 g. creme fraiche
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 2 tsk. flormelis
 • 2 tsk. citronsaft
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Rens porrer. Snit dem på langs og skær herefter i tynde skiver.
 2. Skær æbler i tern eller tynde både.
 3. Rør dressingen sammen af creme fraiche, mayonnaise, flormelis og citronsaft. Smag til med salt og peber.
 4. Vend porrer og æble i dressingen. Anret på et fad og server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på porre-æblesalat

Du er nødt til at prøve denne lækre porre-æblesalat! Den er simpelthen så frisk i smagen og er perfekt som tilbehør til eksempelvis en helstegt kylling eller noget rødt kød. Man kan kalde det en form for nyfortolkning af en waldorfsalat, hvor den så blot er lavet med porrer i stedet for bladselleri.

Vi elsker at lave salaten, når man kan få store, danske porrer i supermarkederne. De er så friske i smagen og spiller perfekt sammen med de søde æbler. Dressingen er lavet på en base af creme fraiche, som lige er rørt op med lidt mayonnaise, flormelis og citronsaft. En helt perfekt kombination.

LÆS OGSÅ: Fyldte peberfrugter med oksekød

Opskrift på porre-æblesalat

Salat med porrer og æble

Det er en rigtig lækker salat med porrer og æble. Normalvis tænker man nok ikke, at det kunne være lækkert med en salat lavet på en base af porrer. Men den her er altså virkelig god. Du kan dog også sagtens blande eksempelvis lidt bladselleri i, hvis du gerne vil have, at den skal være mere Waldorfsalat agtig. Eller du kan toppe med valnødder eller ristede hasselnødder.

Det er samtidig en simpel salat, som hurtigt kan bikses sammen. Den kræver få ingredienser og nærmest ingen forberedelsestid. Så hvis du lige mangler noget hurtigt tilbehør til aftensmaden, så er den her helt ideel.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar