Porresuppe

porresuppe
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på cremet og nem porresuppe med kartoffel og sprød bacon. Den bedste suppe med porrer og kartofler, som er toppet med bacon.

Ingrediensliste

 • Porresuppe

 • 2 stk. porre
 • 1 stk. løg
 • 300 g. kartoffel
 • 7 dl. vand
 • 1 stk. hønsebouillonterning
 • 1 dl. piskefløde
 • salt/peber
 • 200 g. bacon i tern
 • 0,5 bundt purløg

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartofler og rens porrer. Skær dem i grove stykker.
 2. Hak løg i grove tern.
 3. Opvarm en gryde med lidt fedtstof. Steg bacontern sprød og læg dem til side.
 4. Behold fedtstoffet i gryden.
 5. Steg løg bløde og tilsæt porrer og kartofler. Steg det i et par minutter.
 6. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning. Lad det simre ved middel varme i ca. 20 minutter til grøntsagerne er bløde.
 7. Tag gryden af varmen. Tag lidt af vandet fra (du kan altid tilsætte igen til sidst).
 8. Tilsæt fløde og blend til en cremet suppe med en stavblender eller i en blender. Hvis den er for tyk, så tilsætter du noget af det vand, som du tog fra.
 9. Smag til med salt/peber.
 10. Server med sprød bacon og finthakket purløg.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Fiskars gryde

Køb her

Vitamix blender

Køb her

Bosch stavblender

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på porresuppe

Her får du opskriften på en lækker porresuppe med kartofler og fløde serveret med sprød bacon og purløg på toppen. Supper er altid en sikker vinder i hverdagen. Det er hurtigt, nemt og så smager det fantastisk. Især på en kølig efterårsdag eller vinterdag. Det er samtidig billigt at lave, så hvis du gerne vil skrue lidt ned for madbudgettet, så kan vi anbefale at sætte suppe på menuen en gang om ugen. Den her porresuppe med kartoffel er så lækker og cremet. Det er en meget mild suppe, som plejer at falde i god jord hos de fleste. Og så er alt med bacon på jo bare så godt! Vi har også toppet med finthakket purløg, men du kan også sagtens toppe med persille, hvis du er mere til det.

LÆS OGSÅ: Find alle vores opskrifter på supper her 

porresuppe

Porresuppe med bacon

Som sagt, så er alt med bacon på jo bare lækkert. Og der er intet, som kan gøre en suppe ekstra lækker, som en god omgang sprød bacon. Hvis du gerne vil have noget mere fedtfattigt, så kan du også bruge serranoskinke, som du steger sprødt. Ellers har vi også set, at man i nogle supermarkeder kan købe kalkunbacon i tern. Det er også lidt mere fedtfattigt.

Suppe med porrer og kartofler

Måske du også kalder den her suppe for en porre-kartoffel suppe. Uanset hvad du kalder den, så kan vi ikke komme udenom, at det bare er en god og nem suppe. Vi elsker at bruge friske porrer, når de er i sæson. De giver masser af smag og så dufter de simplethen så godt!

Hvilken slags fløde bruger I?
Du kan selv vælge hvilken fløde du bruger. Vi bruger piskefløde, da vi synes det giver så lækker og cremet en suppe. Skal den være mere fedtfattig, så brug en madlavningsfløde med lav fedtprocent.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar