Pulled chicken pita

Pulled chicken pita
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pulled chicken pita med bagt kylling, grøntsager og creme fraiche dressing. Sund og nem aftensmad med kylling.

Ingrediensliste

  • Pulled chicken

  • 1000 g. kyllingebryst
  • 1,5 spsk. salt
  • 2 tsk. peber
  • 2,5 spsk. brun farin
  • 2 spsk. paprika
  • 0,5 spsk. stødt spidskommen
  • 0,5 spsk. cayennepeber
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • Creme fraiche dressing

  • 250 g. creme fraiche
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Andet

  • 4 stk. pitabrød
  • 1 stk. agurk
  • 250 g. cherrytomater
  • 200 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 80 g. syltede rødløg
  • 40 g. frisk spinat
  • 0,5 stk. rød spidskål

Fremgangsmåde

Pulled chicken (kan klargøres dagen før)

  1. Rør alle krydderierne sammen i en skål.
  2. Kom kyllingebryst i et ildfast fad.
  3. Fordel olie og krydderiblandingen udover kyllingen og gnid det godt ind.
  4. Kom staniol over fadet.
  5. Bages i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 2 timer.
  6. Herefter tages fadet ud. Fjern staniol og brug to gafler til at trække kyllingen fra hinanden. Rør kyllingen godt sammen med saften og marinaden, som ligger i selve fadet. Kom evt. staniol over igen, indtil servering, så det holder sig varmt.

Andet

  1. Rør dressingen sammen. Hak persille fint og bland med creme fraiche, citronsaft samt salt/peber.
  2. Hak spinat og kål fint. Bland i en skål.
  3. Snit de resterende grøntsagerne, som du bedst kan lide dem.
  4. Lige inden kyllingen er færdig, så kommes pitabrød ind i ovnen og varmer med det sidste stykke tid.
  5. Server det hele sammen, så man selv kan bygge sit pitabrød.
Bedøm denne ret

Opskrift på pulled chicken pita

Pulled chicken pita er blevet vores nye go-to, når det skal være nemt, det skal smage godt og der må gerne være masser af grønt også. Det er så nemt at lave, da kyllingen bare passer sig selv i ovnen, så man skal i princippet bare skære grøntsager ud og blande en creme fraiche dressing. Vi bruger nemlig bare færdigkøbte pitabrød, som blot skal lunes. Det er en dejlig ret, som kan spises både til hverdag og i weekenderne. Og så er det en ret, som alle mand kan lide! Det er nemlig det gode ved sådan nogle byg-selv retter eller saml-selv mad, hvor man kan fylde sit pita med det man bedst kan lide.

Det grønne tilbehør bliver alt efter hvad der lige er i sæson og hvad vi ofte lige har. Men vi kan godt lide at servere vores pulled chicken pita med en base af salat. Det kan være kål, spinat, iceberg, hjertesalat eller hvad man lige har. Derudover er det altid lækkert med agurk, tomat og edamamebønner. Selvfølgelig skal der også syltede rødløg til. Det kan vi slet ikke undvære og det gør en kæmpe forskel synes vi.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sund aftensmad

Pulled chicken pita

Pitabrød med kylling

Pitabrød med kylling er som sagt nem hverdagsmad, hvor man selv kan styre hvor snasket det bliver. Vi rører selv en creme fraiche dressing sammen af creme fraiche, persille, lidt citronsaft og salt og peber. Det synes vi smager meget bedre end dem man køber færdiglavet på flaske og så tager det 2 minutter at røre sammen.

Man kan selvfølgelig også bare lave sit pitabrød med stegt kylling. Men vi kan virkelig anbefale dig at lave pulled chicken, da kyllingen bare skal have lov til at passe sig selv i ovnen. Det skal godt nok have to timer i ovnen, men man kan klargøre det aftenen før, så man bare skal sætte fadet ind i ovnen og lade det passe sig selv. Så synes vi faktisk, at det kan lette meget og gøre aftensmaden en smule nemmere i en travl hverdag.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar