Pund til pund kage med citron

Pund til pund kage med citron
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på pund til pund kage med citron. Pund til pund kage er en kage, som består af samme mængde sukker, smør og mel.

Ingrediensliste

  • Pund til pund kage

  • 250 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 250 g. hvedemel
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 stk. økologisk citron
  • Glasur

  • 250 g. flormelis
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Pisk blødt smør med sukker og vaniljesukker til det er luftigt.
  4. Tilsæt æggene ét af gangen og pisk det godt sammen.
  5. Vej hvedemel, natron og bagepulver af i en skål.
  6. Riv skallen af citronen fint og pres saften ud i en skål. Vend citronsaft og skal i æggeblandingen.
  7. Vend skiftevis creme fraiche samt de tørre ingredienser i dejen.
  8. Rør det godt sammen til en ensartet dej.
  9. Smør en form (25×25 cm) med smør eller beklæd med bagepapir.
  10. Fordel dejen i formen.
  11. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter.
  12. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  13. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.
  14. Nu til glasuren.
  15. Rør glasuren sammen af flormelis og vand. Tilsæt lunkent vand lidt efter lidt til du har en tyk glasur. Hvis den er blevet lidt for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis.
  16. Fordel glasuren udover kagen. Lad den sætte sig.
Bedøm denne ret

Opskrift på pund til pund kage med citron

En nem, saftig og lækker pund til pund kage med citron og glasur. En pund til pund kage er en gammeldags kage. Den stammer fra dengang, hvor man vejede ting af i pund. Måske du har hørt din mormor eller farmor sige, at de skal lave frikadeller af et pund fars. Et pund svarer til 500 g., men det er altså ikke fordi, at der er 500 g. hvedemel i denne kage.

Ideen med kagen er nemlig, at der bruges lige dele af smør, sukker og mel. Derfor er det en nem kage at huske på, da du skal have samme antal gram i af de tre hovedingredienser. Den originale kage er meget simpel, så vi har valgt at pifte den op med lidt creme fraiche og citron i dejen. Det synes vi giver en virkelig god og svampet kage.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bradepandekager

Pund til pund kage med citron

Sandkage med citron

Det er en virkelig simpel sandkage, hvor der så er tilført noget citron. Vi elsker citronkager, da det smager dejlig frisk og passer godt til det søde i selve kagen. Det er en slags citronmåne i en bradepande. En bradepandekage går man aldrig galt i byen med. Den er nem at bage, billig i ingredienser og så kræver den ikke de store færdigheder i køkkenet. Er du ikke mega skrap i køkkenet, så er en bradepandekage et godt sted at starte.

Vi har toppet den pund til pund kage med en simpel, hvid glasur. Du kan også udelade glasuren eller toppe med en frosting eller chokoladeglasur i stedet. Det er helt op til dig hvordan du bedst kan lide den. Vi har desuden også blot lavet glasuren med vand, men skal kagen være endnu mere citronagtig, så kan du bruge citronsaft i stedet for vand.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar