Tilmeld nyhedsbrev

Quinoasalat med æble og agurk

Quinoasalat med æble og agurk

Quinoasalat med æble og agurk

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en lækker sommersalat med quinoa, æble og agurk. Spis den til aftensmad, frokost eller brug den som en del af en sund madpakke. Det er en mættende og god salat, som passer perfekt til det skønne sommervejr.

Ingrediensliste

  • 200 g. quinoa
  • 1/2 agurk
  • 2 æbler
  • 1/2 bundt forårsløg
  • 1/2 bundt persille
  • 1 usprøjtet økologisk citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Kog quinoa efter pakkens anvisning. Lad det køle helt af.
2. Skær agurk og æble i små stykker.
3. Hak persille og forårsløg fint.
4. Bland først quinoa med olivenolie, saft fra 1/2 citron (evt. hele citronen – men start med 1/2, så kan du altid tilsætte mere efter), salt og peber.
5. Bland herefter quinoa sammen med de resterende ingredienser.
6. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.
7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på en lækker salat med quinoa, frisk æble og agurk. Vi kan slet ikke få nok af de små frø lignende ris. De er super sunde og fyldt med gode næringsstoffer og så mætter de godt. Hvis du ikke ved hvordan tilberedningen og kogetiden er for dette superfrø, så kan du læse mere om det her.

Når du har styr på hvordan quinoa koges, så kan du begynde at eksperimentere med det. Vi spiser det ofte som erstatning for ris, men oftest blander vi dem i en lækker salat, som både er god til aftensmad, frokost og madpakke.

Denne salat er med quinoa, agurk og æble. Det er en mild salat, som kan nydes som en god og frisk sommersalat. Sommersalater er super lækre til grillmad eller et stykke oksemørbrad, culottesteg eller kylling.

Skriv en kommentar