Rabarbersnitter

rabarbersnitter
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede rabarbersnitter. Sprøde mørdejsbunde lagt sammen med rabarberkompot og toppet med glasur.

Ingrediensliste

  • Bunde

  • 400 g. hvedemel
  • 2 stk. æggeblomme
  • 240 g. smør
  • 100 g. flormelis
  • Fyld

  • 325 g. rabarber
  • 160 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Andet

  • 200 g. flormelis
  • 2 spsk. vand
  • 2 dråber rød frugtfarve

Fremgangsmåde

  1. Rens rabarber.
  2. Skær i stykker af 1-2 cm. Placer i en gryde med sukker og vaniljesukker.
  3. Bring det i kog ved middel varme. Lad det koge til rabarber er helt kogt ind og du har noget, som minder om marmelade. Tag rabarberkompotten af blusset og placer i en skål, så det kan køle af.
  4. Skær smør i tern.
  5. Kom hvedemel, flormelis, æggeblomme og smør op i en skål.
  6. Saml dejen til du har en fast og ensartet dej. Varmen fra dine hænder gør sådan, at smørret bliver blødere og samler dejen.
  7. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
  8. Tag dejen ud af køleskabet.
  9. Rul dejen ud til ca. 0,5-0,7 cm. på et stykke bagepapir (så er det nemt at flytte), så du får et kvadrat. Du kan også lige drysse med lidt hvedemel på bagepapiret og ovenpå for at gøre det endnu nemmere at rulle ud.
  10. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 10-15 minutter, alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter.
  11. Den skal være let gylden. Tag bunden ud og del den på midten, så du får to lige store firkanter. Del herefter hver firkant igen på langs, så du får 4 aflange bunde. Lad bundene køle helt af.
  12. Rør glasur sammen af flormelis, vand og lidt rød frugtfarve. Tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis den er for tynd. Du skal have en ret tyk glasur, så den ikke glider af.
  13. Fordel glasur på to af bundene.
  14. Fordel rabarberkompotten på de to andre bunde. Placer herefter bundene med glasur ovenpå, så glasuren vender opad.
  15. Skær dem ud i den ønskede størrelse.
Bedøm denne ret

Opskrift på rabarbersnitter

De lækreste rabarbersnitter lavet med mørdejsbunde, rabarberkompot og lyserød glasur. Det er egentlig blot en sommerfortolkning af den klassiske hindbærsnitte, hvor vi så har byttet hindbærmarmeladen ud med rabarberkompot. De er super lækre og er perfekte til et lille eftermiddagsprojekt, hvis du ikke ved, hvad du skal bruge dine rabarber til.

Kombinationen af den søde bund, den letsyrlige smag fra rabarber og den søde glasur går helt perfekt sammen, hvis du spørger os. Du kan selvfølgelig også udelade glasur eller lave en ganske almindelig hvid glasur. Du kan også drysse med frysetørrede bær eller krymmel.

LÆS OGSÅ: Hindbærsnitter

rabarbersnitter

Småkager med rabarber

Det er de lækreste sprøde småkager med rabarber. Og så kan du jo selv vælge hvordan du skærer dem ud. Du kan skære dem i store snitter, som dem man kan få i butikkerne. Eller skære dem i mindre snitter. De mindre snitter er eksempelvis rigtig fine på et større kagebord.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hvis dejen rulles ud på bagepapir som du siger, så er der vel ikke behov for hvedemel på køkkenbordet..?😀

    1. Hej Finn,

      Nej det har du helt ret i! Men det er super lige at drysse lidt på bagepapiret eller på dejen, så den ikke klistrer fast 🙂

      Kh

  2. ved godt i lavet jeres rabarbersnitter som alm. hindbærsnitter i form, kan man selv om hvordan man former dem? jeg er nemlig usikker på hvordan den vil blive modtaget da ikke alle kan lide rabarber i familien og andre elsker dem

Skriv en kommentar