Rabarberstang Rabarberstang Opskrift til 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 personer Opskrift til 12 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en hjemmelavet rabarberstang. En gammeldags kringle fyldt med stykker af rabarber, remonce og marcipan. Ingrediensliste Dej 50 g. gær 100 g. smør 2,5 dl. mælk 0,5 tsk. salt 2 spsk. sukker 1 stk. æg 600 g. hvedemel Fyld 100 g. smør 125 g. sukker 200 g. rabarber 35 g. sukker 100 g. marcipan Til toppen 1 stk. æg 40 g. perlesukker 40 g. mandelflager Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Rør gær ud. Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time. Imens dejen hæver, så laves remonce. Rør blødt smør, sukker og marcipan sammen, indtil du har en ensartet masse. Hvis marcipanen er hård, så kan du rive den på et rivejern inden. Stil remonce til side. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel. Del dejen i to. Rul hver dej ud til en rektangel. Smør remonce på midten. Rens rabarber. Skær i stykker af ca. 2-3 cm. Vend rabarber i de 35 g. sukker. Fordel rabarber oven på remonce ned langs midten. Skær siderne til, så du kan flette dem ind over hinanden. Du kan også bare folde hver side indover og så stoppe enderne under sig selv (så undgår du fyldet ryger ud). Sådan gentager du med den anden kringle. Placer begge kringler på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve under et viskestykke et lunt sted i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker samt hasselnøddeflager/mandelflager. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på rabarberstang Her får du opskriften på en nem og lækker rabarberstang med friske rabarber, remonce og marcipan. Det er en gammeldags kringle, som vi har taget udgangspunkt i og så har vi givet den et sommerligt twist med rabarber. Den letsyrlige rabarber tilføjer virkelig noget godt til den søde kringle og giver en god balance mellem syrlighed og sødme i denne kage. Server din rabarberstang til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. Det er uden tvivl en kage, som vil gå rent ind hos de fleste. Især hos de helt store rabarber-elskere! Hvis du er til rabarber i bagværk, så skal du også prøve vores lækre rabarberhorn. LÆS OGSÅ: Svampet kanelkage Kringle med rabarber og remonce Det er som sagt blot en kringle, som vi har fyldt med remonce, små stykker af rabarber og marcipan. Det giver den absolut lækreste kombination, hvis du spørger os. Du kan selvfølgelig også udelade rabarber eller erstatte det med en anden frugt. Vi tror også det vil være super lækkert med små stykker af æble, pære eller blommer i kringlen. Det giver lidt friskhed til den søde kringle, hvilket er så godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Nogen erfaringer med om Rabarberkringlen kan laves dagen før og så først bages næste dag ? Vh Tanja Svar
Hej Tanja, Vi har ikke selv forsøgt os med det, men tænker, at det kan du sagtens, hvis du koldhæver dejen 🙂 Kh Svar
Hej. Tak for dine lækre opskrifter. Denne rabarberstang skal vist med en tur i sommerhus .0) Hvis jeg laver dejen dagen før (da vi kører tidlig morgen) hvordan er forhold med gør og dej så, hvis det koldhæves ?? .0 Svar
Hej Bente, Det lyder bare dejligt med nybagt rabarberstang i sommerhus. Du kan nøjes med at bruge 15 g. gær, hvis den koldhæves 🙂 Kh Svar
Jeg har koldhævet denne flere gange, hvor jeg bruger 1/2 pakke gær. Jeg springer første hævning over og samler stængerne med det samme, hvorefter de ryger på køl natten over. Derefter skal de tages ud i god tid inden bagning, f.eks. en time før. Smørholdig dej hæver ikke ret meget på køl, da smørret bliver hårdt. Det fungerer rigtig fint 🙂 Tak for en god opskrift! Svar
Det er alt for lidt mel de r står i opskriften ,jeg har nok bøvlet med det klistrede dej i en time nu . Så må vi se hvordan resultatet bliver Svar
Hej Iris, Ælter du mon dejen i hånden? Så kræver den måske lidt mere mel, da det er sværere at ælte den godt i hånden. Tilsæt blot lidt ekstra mel en anden gang 🙂 Kh Svar